Dijous, 25 de juliol de 2024
És notícia

Santa Coloma de Farners i l’ACA protegiran cinc cursos fluvials municipals

Avatar photo

L’acord inclou actuacions per la millora de les afectacions de la riera per l’episodi del Glòria

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) han signat  un conveni de custòdia fluvial amb l’objectiu de millorar l’estat de cinc cursos fluvials que  transcorren per a la ciutat farnesenca. L’àmbit d’actuació del conveni beneficiarà a la riera de Santa Coloma (el tram que comprèn des de la gorga d’en Vilà fins el tram passat a l’Escola  Forestal); la riera de Castanyet o Canadell (el tram comprès des de la confluència de la riera de  Castanyet fins el parc de Sant Salvador); el reg del Bagastrà (al seu pas per la urbanització Santa  Coloma Residencial); el riu Esplet (el tram entre el creuament de la carretera vella de Girona i fins  després del pont de la carretera de Sant Marçal) i el torrent de Fàbregues (tram que transcorre  entre la carretera vella de Girona i la confluència amb el riu Esplet). 

Aquest acord, amb una durada de quatre anys, preveu una sèrie d’actuacions destinades a la  millora de les afectacions de la riera de Santa Coloma per l’episodi del Glòria, que va quedar colmatada de sediments. Les actuacions previstes consistiran en l’eliminació d’espècies  exòtiques invasores com la canya, la retirada de residus, l’estassada de branques baixes i  desbrossada amb finalitats de millora de l’estructura ripària i la retirada d’aquells arbres caiguts i altres restes vegetals que puguin dificultar el flux d’aigua. L’acord també preveu activitats de  participació social, d’educació ambiental i de voluntariat amb la ciutadania i les escoles. 

També es preveuen actuacions necessàries per restablir l’equilibri en el balanç de sediments com la permeabilització de rescloses a la riera de Santa Coloma, la recol·locació del sediment i l’adequació d’una passera al reg de Bagastrà, entre d’altres.  

La custòdia fluvial en la riera de Santa Coloma i tributaris contribueix a la millora de les  problemàtiques de la conca així com al millor assoliment dels objectius ambientals de la Directiva Marc de l’Aigua. En els darrers 5 anys, l’ACA ha signat un total de 34 convenis de custòdia fluvial i  ha aportat 1.650.000 € en ajuts a través de dues línies de subvencions en aquest àmbit. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

two + one =

Notícia anterior

Jaume Collboni: “Un vot al PSC és un vot per Barcelona”

Notícia següent

Els sindicats educatius rebutgen l’última proposta d’Educació

Notícies relacionades