El Centre Artesà de la Torneria de Sant Hilari Sacalm torna a obrir

  El centre s’ha remodelat per convertir-se en un projecte més ambiciós

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  El dissabte 11 de febrer tindrà lloc l’acte de reobertura, a partir de les 12 del migdia, al Centre Artesà de la Torneria (CAT) amb jornada de portes obertes i demostracions de l’ofici.

  El centre s’ha remodelat per convertir-se en un projecte més ambiciós que vol donar a conèixer la torneria i la història de Sant Hilari Sacalm relacionada amb aquest ofici. Tindrà una funció pràctica i amb visió de futur. Per una banda, el nou Centre Artesà de la Torneria inclou un espai museogràfic que recull la història de la torneria i la fusta cremada de Sant Hilari i, per l’altra, hi haurà un taller compartit on es faran formacions.

  Aquesta remodelació forma part del projecte Coop’Art, una iniciativa europea que promou el treball dels oficis artesans a cada costat de la frontera entre França i Catalunya.

  Convocatòria oberta per a artesans que en vulguin fer ús

  El Taller forma part del Centre Artesà de la Torneria (CAT), un espai de difusió de l’ofici de la torneria, un sector que ha estat clau al municipi. Es convoquen 8 places de treball obertes a iniciatives d’artesania amb fusta, tant de persones individuals com de petites empreses que treballen amb fusta.

  És una iniciativa de l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm per donar suport a petites empreses artesanes de la fusta i poder contribuir a la seva professionalització, reconeixent tant les dificultats a les quals s’enfronta l’artesà/na per donar sortida al seu treball com les noves oportunitats i valor afegit d’aquest tipus de producció.

  Aquí es detallen els requisits i tota la informació per sol·licitar la plaça d’un espai al taller:

  https://www.santhilari.cat/noticies/el-centre-artesa-de-la-torneria-reobre-les-portes-l11-de-febrer-amb-una-remodelacio-de-lespai/