L’Hospitalet de Llobregat inaugura oficialment l’Escola Ernest Lluch

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, i el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, han inaugurat oficialment aquest matí l’Escola Ernest Lluch

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, i el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, han inaugurat oficialment aquest matí l’Escola Ernest Lluch.

La construcció del nou edifici, en un terreny cedit per l’Ajuntament, ha tingut una inversió de 3.924.000 euros, finançats pel Departament d’Educació. D’aquesta manera, es dona sortida a una reivindicació de la comunitat educativa del centre, que des de la seva creació l’any 2011, i fins al passat curs, va ocupar mòduls prefabricats.

L’alcaldessa ha dit que l’Ajuntament continuarà treballant amb la Conselleria per seguir avançant en la millora de l’educació a la ciutat: “tenim molts deures, tenim per davant la construcció de l’Escola Paco Candel, farem possible les obres de millora dels centres del Pla d’urgència i volem també tenir un centre més d’educació especial. Confio que seguirem treballant plegats pel futur educatiu de la ciutat”.

El nou centre disposa de dos edificis —un de planta baixa i l’altre de tres plantes— amb una superfície de 2.792 metres quadrats, i disposa de menjador, patis —d’infantil, esportiu i no esportiu—, biblioteca, gimnàs, aules d’infantil, despatxos i sala de psicomotricitat, entre d’altres.

Durant l’acte, s’ha descobert la placa inaugural i ha actuat la Brass Band, formada per alumnat del centre.

L’Escola Ernest Lluch actualment té una línia d’educació infantil i primària, tot i que en alguns cursos hi ha dues línies. La matrícula és de 290 alumnes, entre educació infantil i primària. El centre participa en programes d’innovació educativa com ara la xarxa de competències bàsiques o la Plataforma petits talents científics.

Un altre dels trets distintius del centre és la Brass Band, on tot l’alumnat de tercer a sisè de primària té accés a un instrument musical, i es treballa en col·laboració amb l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts de L’Hospitalet. Destaquen també els ambients verticals, l’entrenament en la lectura GLIFING, els ambients artístics, les caixes de recerca i els laboratoris de ciència, entre altres projectes.