Salut impulsa un cribratge massiu a Olot per frenar els contagis de COVID-19

S’ha convocat els dies 12, 13 i 17 d’abril en tres espais diferents de la ciutat i en horari altern de matí i tarda

El Departament de Salut impulsarà la setmana vinent un cribratge massiu a la  ciutat d’Olot en el marc de l’estratègia de gestió de la pandèmia i amb l’objectiu  de detectar possibles contagis de COVID-19 i tallar les cadenes de transmissió.  Es faran testos PCR i hi poden participar les persones entre 16 i 70 anys que no  estiguin vacunades. El resultat es podrà consultar a través de La Meva Salut  entre 24 i 72 hores posteriors a la prova. El dispositiu es desenvoluparà durant  tres dies, el 12, 13 i 17 d’abril, en horaris alterns de matí i tarda i en tres espais  diferents del municipi per facilitar l’accessibilitat al cribratge a tota la població: 

Dilluns 12 d’abril: de 9h a 15h a la Sala El Torín (Carrer Roser, 13). Dimarts 13 d’abril: de 14h a 20h al Pavelló Firal (Carrer Madrid),  

Dissabte 17 d’abril: de 9h a 15h al Casal Social de Sant Miquel  (Circumval·lació Jaume I el Conqueridor, 16). 

Des del Departament de Salut s’ha decidit fer aquest cribratge a Olot donada l’alta incidència que hi ha actualment al municipi. Aquesta última setmana el risc  de rebrot se situa a 603 i l’Rt actualment és de 0,82. En l’última setmana s’han  detectat 99 casos positius i un 14,66% de les proves fetes a la ciutat (ja siguin  Testos antigènics ràpids o PCR) han donat positiu. La setmana anterior el risc de  rebrot a Olot doblava l’actual, amb 1.209 punts, una Rt d’ 1,62 i 168 positius. 

Aquest serà el segon cribratge poblacional que s’impulsa a la capital garrotxina,  després del celebrat entre el 25 i el 27 de novembre de l’any passat.  

 

Pensat per a tallar cadenes de contagis en majors de 16 anys 

La mesura està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys, amb la  finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de  transmissió comunitària.  

L’estratègia de fer proves a la comunitat es fa per aturar l’extensió del virus, és a  dir, per assegurar que persones infectades asimptomàtiques no el transmetin a  altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones  contagiades, ja que n’hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho,  transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal  destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals  sanitaris en cada cas. 

Aquest cribratge s’està organitzant amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot,  que col·labora en la logística i la difusió local, l’Institut Català de la Salut i l’Agència de Salut Pública de Catalunya.  

Les proves per a la detecció de la COVID-19 a les persones amb símptomes es  continuen fent, com fins ara, als centres d’atenció primària (CAP) . 

Els mitjans de comunicació que estiguin interessats a prendre imatges de la  campanya de cribratge massiu a Olot podran fer-ho el dilluns 12 d’abril al matí, a  les 10h. Per tal de facilitar l’organització preguem que confirmeu assistència a  través del correu electrònic rsgirona@catsalut.cat o amb missatgeria Whatsapp  (647333280): 

MUNICIPI D’OLOT
Acte: Cribratge poblacional a Olot.
Dia i hora: Dilluns, 12 d’abril de 2021. 

10h.

Lloc: Sala El Torín (Carrer Roser, 13).