Rialles ofereix diumenge l’espectacle ‘La Petita Capmany’ al Teatre de Blanes

  Barreja teatre, titelles, gegants, bestiari popular i màscares en homenatge a Maria Aurèlia Capmany, escriptora, activista cultural i pionera del feminisme al segle XX

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  Aquest cap de setmana l’Associació Rialles Blanes ha programat un nou espectacle infantil i familiar que s’allotjarà al Teatre de Blanes diumenge a 2/4 de 6 de la tarda. Es tracta de ‘La Petita Capmany’, una coproducció de Tanaka Teatre i Fundació La Roda on hi ha titelles, gegants, bestiari i màscares per a tota la família en una història apte per a tots els públics, però no per això desproveïda d’un intens contingut.

  La protagonista és, ni més ni menys que Maria Aurèlia Capmany, l’escriptora, activista cultural i pionera del feminisme al segle XX. Coincidint amb els 100 anys del seu naixement, així com dels 150 anys del naixement del seu pare, Aureli Capmany (rondallaire, folklorista i restaurador del patrimoni tradicional), es va plantejar fer una obra de teatre per a públic familiar partint d’un acurat treball de documentació.

  Amb el suport de la pròpia família Capmany es va escriure el guió d’un espectacle fidel a la història i valors del poble català. Això fa que s’hi mostrin danses populars, gegants i capgrossos, titelles i rondalles populars que no fan altra cosa que despertar la curiositat pel llegat històric, donant-li la visibilitat que es mereix. Tal com deia Aureli Capmany: ‘el folklore és la petita història, la que no enganya, ja que mai no l’han escrit els vencedors’.

  També relata la relació entre pare i filla, la influència de l’escola i l’entorn familiar que fa que aquella nena petita, la Maria Aurèlia Capmany’, esdevingui en una dona pionera en la lluita pels drets de les dones. Per a més informació i entrades anticipades: https://www.teatredelacostabravasud.cat/ca/programacio/c/347-la-petita-capmany.html