Paneque critica que Guanyem no té ‘cap voluntat de negociar res’ amb el PSC

L'alcaldable socialista recorda a Salellas que el "tema nacional" mai ha estat "motiu de controvèrsia" per part seva

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’alcaldable del PSC a Girona i guanyadora del 28-M, Sílvia Paneque, critica que Guanyem no ha tingut “cap voluntat de negociar absolutament res” amb els socialistes i acusa la formació de no prioritzar el model de ciutat. Paneque subratlla que, per més que hi ha “insistit”, la negociació amb Guanyem s’ha convertit en una “via permanentment fallida”, perquè això també va passar fa quatre anys. Per a l’alcaldable socialista, és Salellas qui ha “escollit deixar aquest camí en via morta” i prioritzar-ne d’altres “que no tenen a veure amb el programa i el projecte de futur de la ciutat”. I aquí, precisament, Sílvia Paneque subratlla que per al PSC “el tema nacional” mai ha estat “motiu de controvèrsia” per part seva.

Sílvia Paneque ha reaccionat a l’anunci tant de Guanyem com de JxCat de començar a explorar un acord a l’Ajuntament de Girona. Poc després que el cap de llista de Guanyem, Lluc Salellas, hagi dit que confia que les converses amb Junts “fructifiquin”, i que el proper 17 de juny pugui ser investit alcalde, la candidata socialista li ha criticat haver-se tancat en banda a parlar amb el PSC.

“A hores d’ara, no hi ha hagut cap voluntat de Guanyem de negociar res amb la candidatura que represento”, afirma Paneque. “No hi ha hagut mai aquesta voluntat, tot i que va ser allò que amb claredat ha votat la ciutadania”, hi afegeix l’alcaldable del PSC, recordant els resultats d’aquest 28-M (en què la seva llista es va imposar a les urnes i va quedar empatada a vuit regidors amb Guanyem).

De fet, la cap de llista socialista recorda que això no li ve de nou. Perquè ara fa quatre anys, quan Guanyem i el PSC tenien sis regidors cadascun, li va passar el mateix. “Per més que hi he insistit, aquesta via permanentment fallida de negociació mai ha avançat gens ni mica; no hi ha hagut cap voluntat”, reitera Sílvia Paneque.

L’alcaldable del PSC acusa Guanyem de voler passar per davant un ajuntament independentista per sobre del model de ciutat. I li recorda que, precisament, per part dels socialistes, “cap tema nacional no ha estat motiu de controvèrsia”. “Per part de la nostra candidatura i grup municipal no hi ha hagut mai ni una sola notícia que no tingui únicament Girona com a únic subjecte polític; és a dir, la millora, el progrés i el creixement de la ciutat”, afirma Paneque.

“Ni allò que hem dit ni allò que hem fet”

Per a la socialista, els motius que han portat Guanyem a no voler negociar “absolutament res” amb ells d’ençà del 28-M, quan van guanyar les eleccions, “no han estat ni allò que hem dit ni allò que hem fet”. Perquè, insisteix Paneque, “el nostre projecte s’ha concentrat únicament en Girona”.

Per això, la cap de llista del PSC acusa Guanyem de ser el responsable d’haver deixat “aquest camí en via morta” (en referència a parlar amb ells). I li retreu haver “prioritzat altres camins que no tenen a veure amb el programa i el projecte de futur de la ciutat”.