Palafrugell impulsa una nova campanya sobre compostatge casolà

Es faran sessions informatives els dies 20 i 24 de març al CME

Des de l’àrea de Qualitat Urbana de l’Ajuntament de Palafrugell s’impulsa una nova campanya sobre compostatge casolà, sota el títol “Som natura, fem compost!”. L’objectiu de la campanya és incentivar a la població a realitzar pràctiques en matèria de residus, per tal de poder donar una resposta clara a part dels nous reptes de sostenibilitat.

La pràctica del compostatge casolà consisteix en gestionar a través d’un compostador domèstic situat al pati o jardí, les restes orgàniques dels residus. Això permet al seu usuari una millor gestió dels residus orgànics que genera a casa, comptar amb adob  natural pel jardí i comptar amb una bonificació del 25% de la taxa d’escombraries.

A Palafrugell, ja existeixen prop de 400 compostadors. Però ara, amb l’arribada d’aquesta nova campanya s’espera augmentar el nombre. De moment, la campanya se centra en el barri de Vilaseca-Bruguerol, però està oberta a qualsevol persona del municipi que vulgui participar-hi.

Des de l’àrea també s’oferiran assessoraments inicials que estan focalitzats a formar a tota aquella gent que vol ser compostaire i, al mateix temps, sobre la correcta gestió del compost. Per tal d’iniciar la campanya, s’impartiran dues xerrades al Centre Municipal d’Educació Núria Rivas Mascarós: el dissabte 20 de març a les 11 hores i el dimecres 24 de març a les 19.30 hores.

L’assessorament constarà de 3 sessions: la primera per aprendre a muntar el compostador i conèixer com iniciar el compost; la segona per veure si el procediment és el correcte; i finalment la tercera per comprovar si el compost ja està madur.

Les inscripcions es poden fer a través del correu electrònic qualitaturbana@palafrugell.cat.