Olot repara 31 bicicletes i en cedeix 18 a famílies vulnerables

L’Ajuntament d’Olot, l’Aula Format i l’Adad L’Encant porten a terme una tercera sessió formativa oberta a tota la ciutadania

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El pròxim dissabte, 21 de gener de 2023 d’11 a 13 h es portarà a terme la tercera sessió  formativa i participativa de Bicis Actives. La iniciativa, impulsada per l’Ajuntament d’Olot  amb el suport de l’Aula Format i Adad L’Encant, té per objectiu facilitar bicicletes a  persones en situació de vulnerabilitat, potenciant models de transport i mobilitat més  sostenibles i sistemes d’economia circular que permetin recuperar bicicletes en desús per  donar-los una nova vida.  

En total, fins ara, a través del projecte ja s’han portat a terme tres sessions formatives dels  6 tallers que es van preveure en el conveni de col·laboració. A més, s’han pogut renovar i  recuperar 31 bicicletes i se n’han cedit 18. Aquesta iniciativa està oberta a tota la  ciutadania i, per poder optar a la cessió d’una bicicleta, només cal que els sol·licitants de  bicis estiguin avalats pel CASG o alguna altra entitat social integrades al programa Bicis  Actives.  

Bicis Actives és una iniciativa que va sorgir del teixit associatiu olotí l’any 2018, impulsada  pel Núria Social, i que es basava a recuperar bicicletes i cedir-les a participants sense  recursos que participaven de les activitats de l’EstiuCOOP. Aquest 2022, amb la  consolidació del projecte, la integració d’Adad L’Encant i Aula Format i el conveni de  col·laboració amb l’Ajuntament d’Olot, el projecte ha emprès un nou camí amb la voluntat  de recuperar bicicletes i deixar-les a punt per ser utilitzades.  

En cas de requerir una bicicleta i no disposar-ne, només cal contactar amb l’entitat Bicis  Actives, que es poden trobar situats al carrer Fluvià número 18. El seu horari és de dilluns  a divendres de 9 a 13 h i es pot contactar amb els responsables a través del correu  bicicletesactives@gmail.com o el telèfon 623 57 36 90.