Olot millora més de 7.500 metres quadrats de carreteres

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Olot ha aprovat aquest dijous la licitació del Pla d’Asfalts 2021 que compta amb un pressupost de 244.686,33 euros

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Un any més, el pla d’asfalts d’aquest 2021 contemplen l’execució d’un conjunt d’obres de  conservació i millora de ferms, voreres, condicions d’accessibilitat, supressió de BAU i millores  generals dels elements d’urbanització dels carrers. En definitiva, el pla d’asfalts té per objectiu  millorar la mobilitat, circulació i el pas de vianants a diversos punts de la ciutat.  

En total, enguany s’ha previst actuar, preservar, conservar i millorar l’asfalt i el ferm de més  7.520,23 m² de calçada i 1.048,23 m² de superfície de vorera, el que suposa un increment  respecte la previsió de l’any passat. Paral·lelament, també s’han previst treballs en l’àmbit de senyalística viària, seguretat i reurbanització així com la creació de noves canalitzacions i  rebaixos de pas de vianants i voreres que afectaran 18 calçades i 8 voreres i passos de vianants.  

En concret, s’ha previst actuar en diversos indrets de la ciutat com al carrer Mulleras, Verge de  Montserrat, Domenech Carles, Sant Feliu, Nonet Escubós, la carretera de Riudaura, l’avinguda  de Xile, el carrer Bolós, Ginebre, Passeig Desemparats, Volcà Croscat, la plaça Vista Alegre,  Ramon Guillamet, l’avinguda de Les Tries, l’avinguda Gaudí i carretera Sant Joan.  

Pel que fa a les voreres, també es milloraran les voreres i plataformes del carrer Pintor Domenge,  l’avinguda Sant Joan, carrer Esparg, Montsalvatge i Guillamet, Josep de Calassanç, Lluís  Casademont i Honduras, entre altres. 

La voluntat és que les actuacions arrenquin pròximament i la previsió és que els treballs  s’allarguin durant dos mesos i mig. Està previst que finalitzin abans de l’inici escolar al mes de  setembre. 

Aquestes no són les úniques actuacions en matèria de millores de la circulació i mobilitat que es  durant a terme durant aquests pròxims mesos a la ciutat, ja que també s’ha previst avaluar i  actuar en altres vials un cop hagin finalitzat aquests treballs.