Les noves escultures murals ‘Recuites’ de Narcís Costa s’instal·len a Ca l’Anita de Roses

L’artista, que enguany celebra els 50 anys de la seva primera exposició, presenta en aquesta ocasió un treball de peces murals realitzades en fusta

Aquest estiu Ca l’Anita acull la darrera sèrie d’escultures de Narcís Costa, Recuites, que es podrà visitar a la sala d’exposicions de l’equipament de l’1 de juliol al 4 de setembre. L’artista, que enguany celebra els 50 anys de la seva primera exposició, presenta en aquesta ocasió un treball de peces murals realitzades en fusta, on reinterpreta conceptes ja explorats per donar-lis una nova dimensió.

Segons l’historiador de l’art Enric Tubert Canada, “més enllà del joc de textures i colors propis de cada un dels fragments de fusta utilitzats, en cada una de les Recuites es té cura de la resolució final de la pell de cada peça i s’utilitzen tints que contribueixen a potenciar el volum i en alguns casos hi afegeixen una dimensió “pictòrica”. En aquesta ocasió hi ha una clara voluntat de renunciar a la possibilitat de girar 360º entorn de cada peça i l’espectador ha d’imaginar que és el que amaga el mur, del qual sembla sorgir el volum empès per una força que dona a la fusta un aspecte elàstic que sorprèn”.

L’Àrea de Cultura de Roses ofereix amb aquesta mostra una nova oportunitat al públic local i visitant per submergir-se en el món creatiu de Costa i gaudir de la destresa amb què transforma els materials, fins esdevenir les harmòniques peces que integren les sèries temàtiques en què s’estructura la seva trajectòria.

Narcís Costa (Girona, 1949), tot i que format inicialment en el disseny gràfic, ha desenvolupat la seva carrera artística en el camp del volum i l’escultura. Començà la seva trajectòria artística a l’Escola Eina de Barcelona i la va consolidar a París, a l’École de Beaux Arts. La seva primera exposició va ser a la galeria La Gàbia de Girona, l’any 1972.

A partir dels anys vuitanta, i fins avui, ha exposat periòdicament en galeries, sales públiques i museus de tot Catalunya. Paral·lelament, ha participat en diverses edicions de la Mostra d’Art Contemporani de Garriguella, ArtExpo de Barcelona i en nombroses iniciatives en l’àmbit català i també a Rhodes (Grècia), a la Universitat de Southampton i Winchester (Anglaterra) i a Cahors (França).

Té obra pública a les ciutats de Figueres, Roses, Castelló d’Empúries, Girona i Torrelles de Llobregat. Hi ha obra seva al Museu de l’Empordà de Figueres, al Museu d’Art de Girona, a la Diputació de Girona, al Consell Comarcal del Gironès, a l’Ajuntament i al Teatre Municipal de Roses i a nombroses col·leccions particulars.

La seva vinculació amb Roses l’ha portat a realitzar nombroses exposicions en el municipi. Les més recents, Construir (2019) i Ras-le-bol (2017).

L’exposició Recuites s’inaugurarà el proper divendres 1 de juliol i romandrà oberta fins al 3 de setembre. Els horaris de sala són, de dilluns a diumenge, de 12 a 14 h i de 18 a 21 h.