El públic de Blanes i poblacions de la rodalia a qui els agrada el tapeo han pogut participar en un esdeveniment on aquest era un dels centres d’interès. Es tractava d’una nova edició de les ja conegudíssimes Jornades Gastronòmiques del Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire, que va tenir lloc durant la tarda-vespre de dissabte passat, el darrer del mes de juny.
Així, d’aquesta manera, es va celebrar l’arribada de l’estiu amb una experiència que, com no podia ser d’una altra manera, ha significat un nou èxit de públic que ha pogut tastar diverses exquisideses a base de productes kilòmetre 0, que es poden trobar en aquest recinte situat a dos passos del nucli històric de la ciutat. La mostra es va encetar a les set de la tarda i es va allargar fins a les onze de la nit, repetint la bona acollida de públic que sempre han tingut les successives edicions i, sobretot, l’ambient festiu que la va envoltar.
La Jornada Gastronòmica l’ha organitzat el Departament de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes amb el suport del Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire i pel Departament d’Igualtat i Feminisme de la Generalitat, amb l’experiència del Temps per Cures. L’èxit de la iniciativa que es considera plenament consolidada, ja compta amb una periodicitat fixa: n’hi ha quatre al llarg de l’any: al febrer, al juny, al setembre i al desembre.
Tapes i begudes Kilòmetre Zero
Al llarg de la Jornada Gastronòmica es van poder degustar infinitat de tapes confeccionades per diverses parades, entre elles dues que s’han incorporat a la dinàmica del mercat durant les darreres setmanes. Són: la Cafeteria Mercat Blanes, Carns Selectes Loli, Josep Bassols Carnisseria Xarcuteria, Llaminadures Anna, Margarita Xarcuteria, Peixateria Rafael i Carmen, Peixateria Roca Vidal, Xarcuteria i Formatgeria Dolores Jiménez, Carnisseria Pere, Pastel & Co i Farma Salut.
L’animació i el fet d’anar i venir de la gent entre les parades del mercat on es podien degustar els tastets- va ser constant, a la recerca d’algun entreteniment culinari acompanyat de cava, vi, refrescos o el què més li vingués de gust. Hi havia exquisideses preparades per xarcuteries i peixateries fins a parades que venen llegums secs, passant per fruits secs, carns selectes i formatges, entre d’altres.
Per completar l’oferta gastronòmica es va comptar amb la col·laboració de Cervesa Marina, Cava Laviret, El Cep i Rostisseria Les Cabanyes. La mostra va oferir tot això i molt més servit a preus populars: els tiquets pels tastets i begudes anaven des d’1 € el més barat fins als 4 € el de cost més elevat. Cal destacar l’animació que van contribuir a crear les cançons interpretades en directe pel grup ‘Sin Enchufe’, amb una selecció de temes de pop-rock.
Per acabar, però no per això menys important, una vegada més la Jornada Gastronòmica també va incloure un Servei de Canguratge gratuït per a nens i nenes de 3 a 12 anys. Estava emplaçat a l’exterior del recinte, en dues carpes on es podia participar en jocs tradicionals i altres activitats, engrescats per la companyia Gil Rataplan.