Lloret de Mar es converteix en la capital del ‘Plogging’

  Serà a les 10 h i comptarà amb la presència d’Erik Alhström, fundador del ‘plogging’

  Dissabte, 8 d’octubre, a les 10 h, a la platja de Fenals, Lloret de Mar es convertirà en la seu mundial de ‘plogging’ amb la convocatòria del Plogging Day, al qual s’han adherit associacions de ‘plogging’ de 17 països del món (Lituània, Espanya, Mèxic, Colòmbia, Xile, Argentina, Croàcia, Brasil, Guatemala, Armènia, Suècia, Rússia, Portugal, EUA, Nigèria, Itàlia i Alemanya), que faran sortides simultànies des de les seves ciutats i municipis.

  A Lloret aquesta sortida de ‘plogging’ comptarà amb la presència del suec Erik Alhström, fundador d’aquesta modalitat que combina l’esport amb la cura de l’entorn a través de la recollida de residus. Els participants han de portar guants, es recomana que siguin antitall, i bossa d’escombraries.

  El dia abans, 7 d’octubre, se celebra la primera edició del Lloret Plogging Congress, que se celebrarà a l’hotel Guitart Central Park Aqua Resort. La inscripció al congrés és gratuïta i constarà de diferents taules rodones d’intercanvi d’experiències a càrrec d’entitats, empreses, joves involucrats en l’àmbit de la sostenibilitat. Ho moderarà l’esportista i escriptor Albert Bosch.

  Aquesta iniciativa està impulsada per la cooperativa Mar de Dones i la Fundació Climent Guitart amb el suport de l’Ajuntament de Lloret de Mar i el Club Esportiu de Mossos d’Esquadra.

  Sobre La Mar de Dones
  La Mar de Dones és una cooperativa de treball associatiu sense ànim de lucre, fundada per la 5a generació d’una família de pescadors: els Ciriaco, arrelats a la Costa Brava des de 1782.

  El seu objectiu es reduir/eliminar l’impacte negatiu que tenen els plàstics en el Mediterrani, tant al litoral com al medi marí, tot generant consciència ambiental a través de totes les accions i propostes ofertes a la ciutadania, les empreses i les institucions. Impulsen diferents sortides de ‘plogging’ i ‘eco-swimming’, i l’any 2018 van recollir 10 tones de residus a la Costa Brava, amb la participació de 500 pescadors i 1.000 persones més. L’acció es va dur a terme a Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Blanes i Roses. Avui la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, ha presentat l’Informe de l’Estat de la Unió Europea, informe que recull diferents entitats europees que són exemple inspirador, entre les quals hi ha la cooperativa La Mar de Dones com a exemple d’entitat d’economia social amb compromís mediambiental.