L’Agència Catalana de Turisme (ACT), a través del programa de Turisme Familiar i amb el suport de Lloret Turisme, ha organitzat a Lloret de Mar una de les seves principals accions d’aquest 2025 en l’àmbit del turisme familiar: la jornada de benchmarking centrada en turisme familiar i gastronomia, coincidint amb la commemoració recent del Dia Internacional de les Famílies (15 de maig). Hi ha participat una cinquantena de representants de destinacions, empreses i establiments hotelers afiliats als programes de turisme familiar d’arreu de Catalunya.
Aquesta trobada ha posat en valor exemples de bones pràctiques vinculades a dos grans eixos estratègics de l’alimentació en turisme familiar: la restauració inclusible i saludable i l’oferta gastronòmica de proximitat. Així, d’una banda, s’ha debatut sobre promoure una alimentació més inclusiva tenint en compte al·lèrgies, intoleràncies i, especialment, les necessitats dels infants amb celiaquia i de l’altra, fomentar l’ús de productes de proximitat i de temporada com a part d’un model turístic més responsable i sostenible.
La jornada s’ha celebrat a l’Hotel Anabel, referent hoteler en l’àmbit de l’oferta gastronòmica per a persones celíaques des de fa anys i a l’Aparthotel Costa Encantada certificat en Little Foodies, un projecte pioner de restauració infantil bona, sana i sostenible que Lloret Turisme ha desenvolupat amb la Fundació Alicia i que ja compta amb una vintena d’establiments certificats.
Durant la trobada s’han pogut intercanviar experiències en restauració adaptada a infants i famílies, establir sinergies i fomentar el treball en xarxa entre destinacions catalanes, donar a conèixer iniciatives que promouen l’alimentació saludable i el coneixement del producte local entre els més petits, explorar com adaptar les experiències gastronòmiques al públic familiar, aprendre sobre la gestió de la demanda turística familiar en l’àmbit gastronòmic i potenciar la col·laboració públic-privada i la millora contínua entre destinacions reconegudes.
Per acabar el dia, els assistents s’han desplaçat al Castell de Lloret per conèixer aquest espai cultural dedicat al canvi climàtic i participar en un taller de daiquiri.
Lloret de Mar, referent en turisme familiar i saludable
Lloret de Mar, una de les sis destinacions distingides amb el reconeixement “Catalunya, HOLA família!”, ha estat escollida com a seu de la jornada per la seva clara aposta pel turisme familiar per una banda i pel foment de l’alimentació saludable per l’altra. Iniciatives com el segell Little Foodies, que promou hàbits saludables i valors educatius a través de la gastronomia; les més de 5.000 places hoteleres acreditades “sense gluten” per l’Associació de Celíacs de Catalunya, així com la vintena d’establiments acreditats amb el segell AMED d’alimentació mediterrània promogut per l’Agència de Salut Pública de Catalunya consoliden Lloret de Mar com un referent en aquest àmbit.