Les obres es van allargar fins a finals del 2018. Ara, gairebé tres anys després es comença a percebre una millora de la qualitat ambiental. La primera mostra és el retorn d’alguns dels peixos autòctons, com son els bagres i els barbs roig. Abans de l’ampliació, no hi havia cap peix que habités en aquesta riera sobretot per l’elevada concentració d’amoni i també per la falta d’oxigen.
A banda de les espècies autòctones també s’han detectat peixos exòtics que ja eren presents a la Muga, com ara l’alburn, la madrilleta vera i el gobis.
Per altra banda, les analítiques de l’aigua certifiquen aquesta millora, ja que han caigut les concentracions d’amoni i matèria orgànica (TOC) i en menor intensitat, els fosfats. Les concentracions d’amoni eren de fins a 50 mg/l abans de l’ampliació a la riera de Figueres. Ara, son un 90% inferiors i estan per sota del 0,6 mg/l (el límit establert de qualitat al medi).