L’Ajuntament de Blanes rep un reconeixement d’Ecovidrio pel seu compromís en el reciclatge de vidre

  Aquests dies s’ha celebrat un acte per premiar als municipis catalans on els ajuntaments i els establiments hotelers han sumat esforços per reforçar aquest àmbit

  A finals de la setmana passada va tenir lloc un acte públic de reconeixement als 23 ajuntaments que enguany han participat a la campanya ‘Banderes Verdes’ a Catalunya. Organitzada per Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d’envasos de vidre a l’estat espanyol, i l’Agència de Residus de Catalunya, han volgut premiar d’aquesta manera l’esforç esmerçat en el reciclatge d’aquests envasos durant l’estiu.

  Durant l’acte també es va lliurar la ‘Bandera Verda’ d’Ecovidrio als dos ajuntaments de Torroella de Montgrí-l’Estartit i Castelldefels com a municipis guanyadors d’aquesta campanya intensiva estiuenca. Els guardons –tant les banderes verdes com els reconeixements als 23 municipis- es van lliurar en el decurs d’un acte encapçalat per Isaac Peraire, director de l’Agència de Residus de Catalunya.

  També van assistir José Manuel Núñez-Lagos, director general d’Ecovidrio; així com representants institucionals dels consistoris guardonats. En aquest sentit, en el cas de l’Ajuntament de Blanes va participar-hi la tinenta d’alcalde d’Enginyeria, Uranisme i Residus, Rosa Aladern, qui va recollir el reconeixement en nom del consistori blanenc.

  ‘Banderes Verdes’ ha aconseguit incrementar un 15% el reciclatge de vidre

  La campanya ‘Banderes Verdes’ a Catalunya ha aconseguit incrementar d’un 15% de mitjana la recollida de vidre als municipis participants. Això significa haver pogut assolir un total de 4.558 tones de residus d’envasos de vidre. El reciclatge d’aquest material i el seu ús com a primera matèria per fabricar nous envasos ha evitat l’emissió de 2.644 tones de CO2, equivalents a retirar de la circulació 1.234 cotxes durant un any.

  També s’ha assolit un estalvi energètic de 3.255 MWh i s’ha evitat l’extracció de 5.470 tones de matèries primeres. Durant els mesos de juliol i agost, en el marc de la campanya ‘Banderes Verdes’, Ecovidrio en col·laboració amb els ajuntaments i els establiments d’hostaleria i restauració, va habilitar contenidors especials i va repartir més de 250 cubelles adaptats a les necessitats dels professionals d’aquest sector als municipis participants.