La Nit del Comerç de Girona farà un reconeixement al sector

L’acte tindrà lloc dimecres vinent 10 de novembre a les 20:15 hores, a l’auditori del Centre Cultural La Mercè

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Girona organitza dimecres que ve, dia 10 de novembre, la quarta edició de la Nit del Comerç de Girona. L’acte, que començarà a les 20.15 h i es durà a terme a l’auditori del Centre Cultural La Mercè, comptarà amb la presència de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i de la regidora de Promoció Econòmica del consistori, Glòria Plana Yanes.

“L’edició anterior no es va poder realitzar a causa de la crisi sanitària de la COVID-19, una crisi que ha afectat molts comerços que encara en pateixen les conseqüències. És per aquest motiu que es vol aprofitar la Nit del Comerç per reconèixer a tot el sector comercial de la ciutat el seu esforç, la seva tasca i el gran valor que suposen per la vida de Girona. Aquest reconeixement es farà a través de les associacions de comerciants de la ciutat, que amb la seva activitat diària enforteixen el teixit econòmic i els valors dins la nostra societat”, afirma la regidora Glòria Plana Yanes.

Aquest esdeveniment té un doble objectiu. D’una banda, reconèixer i promocionar les empreses i els comerços del teixit comercial de la ciutat que contribueixen a fer créixer el model de comerç de proximitat i de qualitat del municipi. I, de l’altra, homenatjar aquells comerços emblemàtics i singulars que fan de Girona única. Els premis també estan destinats a posar en valor els i les professionals del comerç que treballen per fer d’aquest sector un referent de qualitat, i a reconèixer i incentivar la participació d’iniciatives empresarials que per les seves característiques es poden considerar exemples per un teixit econòmic dinàmic i competitiu.

Durant l’acte es farà un reconeixement i un homenatge a aquells comerços emblemàtics de llarga trajectòria de la ciutat que hagin complert durant l’any en curs els 25, 50 i 75 anys, i els tres establiments més antics de Girona, exceptuant els tres premiats en l’edició anterior.

El premi “L’art de l’ofici”, que reconeix els artesans i artesanes que fan de la seva professió un art i el donen a conèixer a través dels productes que tenen a la venda, serà enguany per a l’associació Artesans del Pont de Pedra de Girona, que aquest 2021 celebra el 27è aniversari de creació.

També hi haurà una ponència a càrrec de la doctora i professora titular de dret financer i tributari de la Universitat de Girona, M. Lluïsa Esteve, que tractarà sobre “Les APEU: Què son i què en podem esperar”. L’acte serà conduït per la periodista i comunicadora Ester Bertran.