Dijous, 18 de juliol de 2024
És notícia

La cala ‘prohibida’ de la Costa Brava que pot acabar en tragèdia

Avatar photo

Les vacances de l’estiu són un dels períodes de l’any que més agraden a la població gràcies als dies de descans que gran part de la societat té, siguin més o menys dies. Molts aprofiten aquests dies, o fins i tot els descansos del cap de setmana o moments de lleure del dia a dia, per anar a la platja i refrescar-se de les cada cop més altes temperatures que “gaudim”.

Amb tot, hi ha zones de la costa on no és aconsellable banyar-se per diferents motius, o fins i tot pot arribar a estar prohibit. Però molts banyistes ignoren les recomanacions i ordres dels municipis i diferents autoritats i posen en perill la seva salut i la seva vida.

 

Prohibit l’accés a la cala de l’Illa Mateua de l’Escala

A Catalunya, una d’aquestes platges “prohibides” és la cala de l’Illa Mateua, a l’Escala (Alt Empordà), que va haver de ser tancada fa ara un any per perill de despreniments. Està situada a la zona de les Planasses, entre el Port i la punta Montgó, dins de l’espai del parc natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

El juliol del 2022, el despreniment de dues roques de grans dimensions va obligar l’Ajuntament a tancar els accessos a la platja, posant tanques i cartelleria alertant del perill.

L’alcalde, Josep Bofill, ha explicat que es tracta d’una zona “consolidada d’ús de zona dels càmpings” i que no poden “tenir agents de la Policia comprovant i vigilant constantment perquè ningú accedeixi a la cala”. Per aquest motiu, demana responsabilitat a la ciutadana i evitar aquesta platja per evitar danys majors.

El problema és que molts ciutadans ignoren les ordres i la cartelleria i segueixen accedint a la platja, potser precisament perquè aquesta prohibició fa que hi hagi menys gent del que seria habitual i la converteix en una cala més tranquil·la.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

20 − 8 =

Notícia anterior

Cambrils impulsa la campanya “Platges vives” per protegir l’ecosistema marí

Notícia següent

La Festa de Santa Rosalia durà un ampli ventall d’actes a Torredembarra

Notícies relacionades