La Biblioteca de Caldes de Malavella celebra el seu 30è aniversari

Per celebrar-ho s'ha preparat una sèrie d’activitats que tindran lloc demà dia 11 de febrer

Era el 13 de febrer del 92 quan la Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia de Caldes de Malavella obria per primera vegada les seves portes. Aquest 2022 ja fa 30 anys de l’efemèride, i és per això que la biblioteca ha volgut organitzar un seguit d’activitats demà dia 11 de febrer. La celebració començarà a les 19 h amb el Recital col·lectiu de poesia, on poetes de Caldes recitaran els seus poemes amb l’acompanyament de Jordina Mir i Martí Múrcia. Tot seguit, a les 20 h, es farà un brindis i es bufaran espelmes a Cal Ferrer. Per acabar es podrà veure 1’59” que van canviar el món, amb Iogui Trio, un concert relat que desgrana la història de la Bossa Nova a través dels seus protagonistes, les cançons més representatives i anècdotes teatralitzades.

Al llarg d’aquests anys la Biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia s’ha convertit en un equipament imprescindible i propulsor de la cultura al municipi. En aquest sentit, ha rebut distincions com el premi a la innovació atorgat pel Departament de Cultura de la Generalitat pel projecte El Gust de la paraula, que aconsegueix unir la gastronomia i literatura. Aquest és un projecte impulsat conjuntament amb l’Oficina de Turisme de Caldes de Malavella. Cal remarcar que la Biblioteca també acull el Premi de Microliteratura Joaquim Carbó, un concurs de literatura que aquest any celebra la seva dinovena edició, entre altres iniciatives.

Nou Centre Cultural – Biblioteca

A finals del 2021 es va aprovar un pressupost de 13,8 milions d’euros, el més alt de la història, sense apujar impostos ni l’endeutament, gràcies a la venda d’una parcel·la municipal al sector del Golf. Part d’aquest pressupost, 4,8 MEUR, es destinen a la construcció del nou Centre Cultural – Biblioteca. El nou Centre Cultural – Biblioteca, les obres del qual està previst que comencin aquest mateix any, serà l’epicentre de l’activitat cultural a Caldes. El nou centre, juntament amb la nova Escola de Música que ja es troba en la darrera fase de construcció, convertiran Caldes en un referent cultural de la comarca. L’equipament municipal inclourà sales per entitats, sales d’exposicions, sales de conferències, un espai per la ràdio, entre altres. L’alcalde Salvador Balliu destaca que “és l’obra més gran que es farà a Caldes, un edifici de 1.700 m² que complementarà totes les instal·lacions municipals en l’actualitat i en un futur”.