48 intoxicats amb vòmits i febre, 2 d’ells greus, en un restaurant de Girona

El passat estiu, el mateix local va intoxicar 20 persones més, 4 d'elles ingressades a l'hospital, i les autoritats han decidit clausurar-lo temporalment

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Agència de Salut Pública de Catalunya està investigant una toxiinfecció alimentària en un restaurant de Girona, que ha afectat 48 persones. Dos dels afectats han requerit ingrés hospitalari. Segons ha avançat Diari de Girona i ha confirmat l’ACN, els afectats van iniciar els primers símptomes entre el 17 i el 24 de març, i tots coincidien en haver fet algun àpat al restaurant.

 

Tots tenien febre alta (39 °C), vòmits, diarrea i dolor abdominal en diferents graus i van ser atesos en diferents centres de salut. Aquesta és la segona que intoxicació que es produeix a l’establiment. El mes de juliol n’hi va haver una altra amb 20 casos, quatre dels quals van haver de ser ingressats. Com a mesura cautelar, l’Ajuntament n’ha suspès l’activitat.

 

Els tècnics de Vigilància Epidemiològica estan investigant el brot. Per fer-ho, s’han enquestat les persones afectades i s’han analitzat mostres de femta, per tal de determinar l’origen de la toxiinfecció alimentària. Per ara es disposa dels resultats de 26 mostres, totes positives a Salmonella.

 

Per la seva banda, els tècnics de Protecció de la Salut conjuntament amb tècnics de l’Ajuntament han realitzat diverses inspeccions a l’establiment per revisar les condicions higièniques i de manipulació, a més de recollir mostres d’aliments, que també estan essent analitzades.

 

Per la seva banda, l’Ajuntament de Girona n’ha decretat la suspensió de l’activitat com a mesura cautelar. Aquestes mesures es mantindran fins que es disposi de més informació per tal d’avaluar que les condicions de l’establiment no suposen un risc per a la salut pública.