L’Escola Internacional d’Estiu de Medi Ambient (ISSE 2024), impulsada des de l’Institut de Medi Ambient de la Universitat de Girona (UdG), reunirà durant els dies 18 i 19 d’octubre a persones expertes, responsables polítiques, societat civil i comunitat universitària per a debatre mesures i estratègies d’adaptació a la nova realitat dels espais turístics del litoral mediterrani.
La sessió inaugural de l’ISSE 2024, que se celebrarà el 18 d’octubre a la Facultat de Ciències de la UdG, serà a càrrec de Marta Olazábal, responsable del Grupo de Investigación en Adaptación al Cambio Climático del Basque Centre for Climate Change. D’altra banda, la segona jornada es traslladarà a la sala de Ca la Pruna de Pals el dia 19, on els assistents visitaran algunes de les actuacions que s’estan implementant al territori de la Costa Brava per a adaptar aquesta destinació als efectes del canvi climàtic.
La conca del Mediterrani és una de les regions més afectades pel canvi climàtic a través fenòmens com l’augment del nivell del mar, l’erosió costanera, els episodis de sequera, la calor extrema o les inundacions. Aquests impactes no només amenacen els ecosistemes locals, sinó també la qualitat de vida de les persones i les economies del litoral mediterrani, on el turisme és la font principal d’ingressos de moltes comunitats. L’adaptació climàtica en aquests espais és un repte ambiental que només pot ser abordat satisfactòriament des de la transdisciplinarietat.
Les jornades busquen ser un pont entre la recerca més innovadora duta a terme des de diferents disciplines a la UdG, el teixit social i econòmic del nostre àmbit territorial i una oportunitat per a l’alumnat dels estudis més diversos d’interactuar amb estudiants d’altres àmbits, viure noves experiències i ampliar la seva formació.