Un brot de coronavirus al geriàtric d’Esponellà afecta 21 persones i causa una mort

Entre els infectats hi ha cinc treballadors que no estaven vacunats i setze avis, tots ells asimptomàtics

Persona gran. Imatge pròpia

Un brot de coronavirus al geriàtric Pla de Martís d’Esponellà (Pla de l’Estany) ha provocat la mort d’una persona i 21 contagiats. Segons avança el Diari de Girona i ha confirmat l’ACN, entre els afectats hi ha cinc treballadors, dels quals cap estava vacunat, i setze avis, tots ells asimptomàtics. La persona morta és un resident d’edat avançada i que tenia patologies prèvies.

En total, en el centre hi ha una plantilla de 37 treballadors i hi viuen 50 ancians. L’equip d’Atenció Bàsica de Banyoles està fent el seguiment dels setze avis que s’han contagiat i s’ha aïllat els cinc treballadors. El del Pla de l’Estany és l’únic geriàtric de la Regió Sanitària de Girona catalogat com a vermell, ja que té un brot actiu.

En estat taronja – amb un brot controlat – hi ha la de l’Alt Maresme i la Zoilo Feliu de la Bisbal d’Empordà, on fa pocs dies es va detectar un brot que va afectar inicialment onze persones, tal i com va avançar el mateix consistori. Només un dels afectats va necessitar que l’ingressessin, en aquest cas, a l’hospital de Palamós.