Ripoll potencia de nou la campanya per evitar sorolls nocturns “Viu, riu i respecta el descans Veïnal”

L’època estival acompanya a gaudir del carrer, dels parcs, de les terrasses dels bars i restaurants i la  problemàtica del soroll nocturn s’incrementa. Per aquest motiu, per cinquè any consecutiu, es  porta a terme la campanya de sorolls nocturns i civisme. Com cada any s’està repartint als  bars i restaurants de la vila un material de sensibilització que, en aquesta ocasió consta d’uns gots reutilitzables i uns posa gots  il·lustrats amb la imatge de la campanya dissenyada per la ripollesa Anna Colomer i un recordatori de normes per viure en civisme.

L’estiu passat es va proporcionar als establiments un cartell per posar en un lloc visible  el lema  “Viu, riu i respecta el descans veïnal … Moltes gràcies”. Vist que la majoria encara el conserven, enguany només es donarà a aquells que el sol·licitin (trucar a l’Ajuntament al 972714142 i demanar per l’àrea de participació).

Amb aquesta campanya  no es vol prohibir, en cap cas, que la gent faci ús de carrers, places i terrasses durant la nit,  sinó aconseguir que l’activitat no produeixi un soroll excessiu que suposi un destorb per al descans dels seus vilatans i vilatanes. Es tracta de cercar un equilibri entre el dret a gaudir de les terrasses i l’oci nocturn i el dret a descansar per part dels veïns.

A Ripoll convivim persones amb diferents necessitats que s’han de satisfer sense crear molèsties als altres.  El civisme i la convivència és cosa de totes i tots i per això la responsabilitat és compartida entre ajuntament i ciutadania. Des del Consistori Municipal es treballa diàriament   per mantenir l’entorn urbà i combatre els actes incívics (que suposen un cost que ha de pagar tota la ciutadania)  però és imprescindible que el ciutadà col·labori per tal que això sigui possible.