Ripoll acollirà el 25 i 26 de setembre la 6a Fira Europea del Formatge

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Els dies 25 i 26 de setembre, el centre de la vila, acollirà una nova edició de la Fira Europea del Formatge, després de l’aturada forçada de l’any passat a causa de la pandèmia de la Covid19. Organitzada per l’Ajuntament de Ripoll en col·laboració amb l’Agència de Desenvolupament del Ripollès i l’Associació Ruta Europea del Queso, la mostra reunirà productors de formatge del Ripollès i Europeus i punts de venda de productes afins, com ara vins i cerveses.

Al llarg dels dos dies el protagonista principal serà el formatge, que es podrà comprar i degustar als diferents punts de venda i també en les activitats que s’organitzaran entorn aquest producte, com un show cooking o un vermut formatger, dels que es donaran més detalls pròximament.

El dissabte i diumenge l’horari de venda i degustació serà de 10.00 a 20.00 hores, ininterrompudament. Durant tot els cap de setmana, es podrà gaudir de menús especials als restaurants adherits, que estaran anunciats a la mateixa plaça i visiblement identificats, es podrà visitar una formatgeria i conèixer Ripoll amb el trenet turístic. Pensant amb la mainada, al llarg del cap de setmana, es programaran diferents activitats.

Un dels atractius més destacables d’aquesta mostra formatgera, és la participació de només productors de formatge. És el valor afegit del coneixement del producte per part de qui el ven, sense intermediaris, podent conèixer així la història de cada formatge de primera mà.

A principis de setembre totes les parts participants presentaran la fira explicant amb detall com es desenvoluparan totes les accions.