L’ICO Girona estrena un accelerador lineal per tractar el càncer amb radioteràpia

L'accelerador lineal permetrà tractar prop de 1.600 pacients anuals de la regió sanitària de Girona

L’Institut Català d’Oncologia (ICO) de Girona ha estrenat en pacients el segon accelerador lineal que ha rebut gràcies a la donació de la Fundación Amancio Ortega, situat a l’Hospital Doctor Trueta de Girona.

En un comunicat d’aquest dimarts, ha explicat que el primer que va rebre va entrar en funcionament el maig del 2020, i que en disposa d’un altre a les seves instal·lacions.

Amb aquests equips, un de radioteràpia intraoperatòria, un de radioteràpia superficial i un de tomografia computeritzada per a la planificació, es respon als tractaments de la regió sanitària de Girona, uns 1.600 pacients anuals.

L’equip permetrà fer tractaments “avançats” com la radioteràpia estereotàctica corporal, la modulació del feix de radiació amb arc i velocitat alta o la radioteràpia adaptada al moviment respiratori.

L’ICO ha assegurat que la incorporació del segon accelerador “implicarà una millora significativa en el tractament del càncer a tot la regió sanitària” i se’n beneficiaran els altres centres integrats a la Xarxa ICO de la província com l’Hospital de Campdevànol, l’Hospital Comarcal de Blanes, l’Hospital Sant Jaume de Calella, l’Hospital de Figueres, l’Hospital Sant Jaume d’Olot, l’Hospital de Palamós i l’Hospital Provincial de Santa Caterina.