No portar la màscara quirúrgica reglamentària està de moda

En els últims dies l’estat actual de la pandèmia per la Covid-19 ha augmentat de forma massiva. Molts mitjans i fins i tot les fonts oficials ens inunden amb pujades i baixades significatives d’un dia per l’altre dels casos de malalts per la Covid-19.

 

Realment, la població no sap si està vivint una realitat o una altra i com a conseqüència, hi ha moltes persones que s’han passat a l’altre extrem; els negacionistes; que ja existien a l’inici de la pandèmia, però que ara apareixen i es reforcen entre ells amb més força.

 

Diverses poblacions petites o mitjanes demanen vigilància per part de la policia local o Mossos d’Esquadra, per tal d’evitar aquestes situacions que per molts és de vida o mort. Trobem alguns testimonis que expliquen com estan en un parc obert i just en aquell instant, aparèixer altres grups d’adults i tots sense màscara, passejant, asseguts en un banc; sense complir les normes de seguretat reglamentàries; no fan ús de la màscara, tampoc respecten la distància social, si no és el teu grup bombolla, tampoc es respecta el nombre màxim de persones amb les quals podem estar, superant d’aquesta manera de forma exagerada aquestes reglamentacions; les quals s’haurien de sancionar i no es fa.

Es demana que els ens locals prenguin les mesures oportunes, sigui de dia o de nit, a zones transcorregudes. Tot i el toc de queda, hi ha molts ciutadans que no el compleixen i es reuneixen amb amics i familiars i munten escàndols i en cap cas hi ha cap sanció ni aparició per part de les autoritats pertinents. Una afirmació amb molts matisos; els veïns que veuen aquestes circumstàncies han d’estar avisant constantment als agents o als ajuntaments; o els mateixos ens locals han de gestionar la seva capacitat efectiva d’alguna altra manera per tal de controlar aquesta nova moda d’anar sense màscara, asseure’s en bancs a fora els bars fora d’hores fent el cafè o saltant-se el toc de queda?

 

Moltes preguntes sense resposta i moltes dades impactants sobre els augments significatius de la Covid-19 als hospitals de referència gironina.