L’Ajuntament de Girona rescindeix el contracte amb Agissa per “incompliment”

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament de Girona ha rescindit el contracte amb Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter (Agissa) per “incompliment” de les obligacions i compromisos assumits per l’empresa entre 1992 i 2012, el que ha aprovat aquest dimarts el ple municipal per unanimitat .

L’Ajuntament ha avalat així un dictamen i dos informes jurídics municipals que consideraven acreditat que els gestors privats de la societat, Girona SA “van deixar de fer inversions i obres de manteniment a la xarxa per valor de 10 milions d’euros”, segons un comunicat de l’ consistori.

La resolució anticipa el venciment del contracte –que acabava el 31 de desembre– i fonamentarà “la reclamació d’una indemnització per danys i perjudicis” a Girona S.A.

El consistori ha explicat que l’empresa seguirà oferint el servei fins que es posi en marxa el nou òrgan municipal que gestionarà l’abastament d’aigua potable, “abans de finals d’any”.

El regidor de sostenibilitat a l’Ajuntament, Martí Terés, ha explicat que els tres municipis als quals Agissa proveïa han fet “una gestió molt rigorosa” a la municipalització del servei de l’aigua i en la definició del seu model de gestió.