Dimecres, 24 d'abril de 2024
És notícia

L’Ajuntament de Girona programa 20 activitats gratuïtes per millorar l’ocupabilitat de les persones en recerca de feina

Avatar photo

Es tracta del programa SMObilitza’t que combina el format presencial i virtual, i que tindrà lloc el primer trimestre de l’any 2022

L’Ajuntament de Girona presenta la programació SMObilitza’t per al primer trimestre de l’any 2022, amb 20 activitats gratuïtes per millorar l’ocupabilitat de les persones en recerca de feina. El programa, que combina el format presencial i virtual, té per objectiu oferir eines i recursos per a la recerca de feina, promoure l’autoconeixement i la definició d’objectius laborals concrets i realistes i oferir informació actualitzada dels principals sectors d’ocupació.

Les inscripcions ja estan obertes i es poden realitzar de manera telemàtica a través de la pàgina web del Servei Municipal d’Ocupació. El tret de sortida de la programació serà el 19 de gener i s’allargarà fins al 29 de març.

Amb aquest programa el consistori continua la seva aposta per oferir serveis de formació transversal i d’orientació i assessorament laboral, ajustats a les exigències del mercat de treball, amb l’objectiu d’optimitzar l’ocupabilitat de les persones que es troben en situació d’atur i, en conseqüència, contribuir a augmentar les seves possibilitats de trobar feina.

El disseny de les accions que s’hi engloben té molt en compte el model de selecció per competències, enteses com a conjunt de coneixements, aptituds i actituds que es manifesten en conductes que ajuden a preveure el comportament futur i el nivell d’adequació d’una persona a un lloc de treball. Aquest model està guanyant força en l’àmbit dels recursos humans, ja que ha demostrat ser una eina eficaç per la gestió de canvi i perquè permet integrar els objectius de l’organització amb els de la persona generant compromís, motivació i satisfacció. Alhora, introdueix un nou model de lideratge, facilitador i cooperatiu.

En funció del seu objectiu, les accions programades es classifiquen en quatre categories. Una d’elles és FeinaLab, unes sessions per adquirir i optimitzar eines, tècniques i recursos per a la recerca de feina. També hi ha Ocupacions amb opcions (O2), que es tracta de converses amb empreses, gremis i associacions del territori per conèixer en primera persona quins són els perfils demandants i les opcions que ofereixen els sectors generadors d’ocupació al territori.

En la categoria d’Aula de competències es duran a terme tallers dirigits a la millora de les competències transversals de les persones participants. Per decidir les competències tractades s’ha tingut en compte tant les àrees de millora detectades per part de les persones usuàries com les aptituds i actituds més valorades per part de les empreses.

Per últim, hi ha SMOemprèn, unes sessions dirigides a persones emprenedores per facilitar eines i recursos que poden ajudar a assolir l’èxit en el seu projecte emprenedor i pel foment de l’esperit innovador.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El cinquè premi, 26.711, cau a Barberà del Vallès

Notícia següent

Salut obre un nou punt de vacunació al Centre MQ de Reus

Notícies relacionades