L’Ajuntament de Girona millora el clavegueram en dos punts de la ciutat

Les actuacions s’han realitzat a la cruïlla dels carrers de Tarragona i del Doctor Santiago Sobrequés, i al carrer d’Osca

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament de Girona ha finalitzat dues obres de millora del clavegueram municipal amb l’objectiu d’augmentar la capacitat de recollida d’aigua en dos punts de la ciutat. Concretament, s’ha actuat a la cruïlla entre els carrers de Tarragona i del Doctor Santiago Sobrequés, i al carrer d’Osca. Es tracta de sectors on s’acumula l’aigua durant episodis de pluja intensa.

En el cas del carrer de Tarragona, s’han construït dos embornals nous i dues interceptores o embornals de major capacitat, tots equipats amb vorada drenant, que han de permetre maximitzar la recollida de la pluja i evitar els embussos amb flotants de fulles i altres residus. Aquesta actuació es va adjudicar a l’empresa Obres i Construccions Germans Cruz NG 2012 SLU per un import de 9.559 euros (IVA inclòs).

Mentre que al sector del carrer d’Osca, els treballs han consistit, d’una banda, en la instal·lació de dos embornals nous i els seus claveguerons i, d’altra banda, en la construcció d’un sistema de drenatge d’aigua. En aquest sentit s’ha creat un pou de registre, un tram de xarxa per poder evacuar l’aigua, i un pou de drenatge per a la seva infiltració al subsòl. L’obra ha anat a càrrec d’EPSA i té un cost de 31.302,22 euros (IVA inclòs).