Girona condiciona els terrenys del futur dipòsit de vehicles per retirar els cotxes

El consistori ha tancat perimetralment la parcel·la com una mesura temporal, abans que la ciutat disposi de les instal·lacions definitives

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament de Girona ha habilitat una part del terreny del futur Dipòsit municipal de vehicles per encabir-hi els cotxes i altres mitjans de transport que han estat abandonats a la ciutat. L’objectiu de la mesura és poder retirar de la via pública aquests vehicles, ja que l’edifici del dipòsit actual no els pot acollir per manca d’espai. Per tal de garantir la seguretat, el consistori ha tancat perimetralment la parcel·la. D’aquesta manera, s’ha restringit l’accés a les persones no autoritzades.

Es tracta d’una acció temporal, abans que Girona disposi de les instal·lacions definitives que s’ubicaran al carrer de Can Pau Birol, entre els carrers d’Aiguaviva i de la Gerundense. El mes de setembre passat, el consistori va efectuar l’adscripció del terreny.

“Fins ara no teníem capacitat per recollir molts dels cotxes abandonats a la via pública per falta d’espai al dipòsit, per això hem habilitat aquest terreny, i en poques setmanes hem pogut retirar un total de 57 vehicles. Hem guanyat eficiència i també hem pogut acabar amb la mala imatge que donaven aquests cotxes i alliberar les places d’aparcament que ocupaven”, ha explicat la regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda, que ha afegit que “és una solució provisional a l’espera que tinguem el projecte definitiu per adaptar aquestes noves instal·lacions, que esperem redactar en els propers mesos, però érem conscients que no podíem deixar passar més temps i per això hem actuat d’urgència”.

L’actual Dipòsit municipal de vehicles es troba a l’interior de Mercagirona, al carrer de Camp Gurnau. Té una superfície de 2.930 m² i està preparat per encabir-hi 100 turismes, 5 grues, 40 bicicletes i 40 motocicletes.