Tres detinguts per robar un mòbil de l’aparador i atacar el treballador a Figueres

Els Mossos enxampen els tres joves intentant revendre el terminal en una altra botiga

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres joves per haver robat un telèfon mòbil d’un aparador i haver colpejat el treballador de l’establiment a Figueres. Un dels detinguts és menor d’edat i els altres dos són veïns de la capital de l’Alt Empordà, de nacionalitat marroquina i tenen 20 i 21 anys.

Se’ls considera autors d’un delicte de robatori amb violència i intimidació i els dos majoris també han estat denunciats per un delicte lleu de lesions. Els fets van tenir lloc el 18 de febrer, quan els tres joves van entrar en una botiga de mòbils del carrer de la Jonquera de Figueres. Una vegada dins, van donar un cop de puny a la cara del treballador, van agafar un dels telèfons que hi havia a l’aparador i van fugir corrent.

El treballador va trucar als Mossos d’Esquadra per denunciar els fets i de seguida els agents van començar a buscar els autors del robatori a partir de la descripció que n’havia fet el dependent de la botiga. Poc després els van localitzar mentre sortien d’una altra botiga de telefonia del carrer de Sant Llàtzer.

Els agents van comprovar que els joves havien intentat vendre el telèfon robat a una altra botiga, que encara estava amb el precinte i dins de la caixa. La policia va recuperar el terminal sostret i el va retornar a la botiga d’on l’havien agafat. Posteriorment, els van detenir.

A part dels delictes de robatori i lesió, el jove de 21 anys també se’l considera autor d’un delicte d’atemptat a agents de l’autoritat, ja que en la detenció l’home va donar un cop fort a un dels Mossos.

Els dos detinguts majors d’edat tenien antecedents i van passar a disposició judicial el 19 de febrer. Van quedar en llibertat amb càrrecs. Sobre el menor d’edat, properament haurà de comparèixer davant de la Fiscalia de menors de Girona.