L’alcaldessa de Vilanova desvincula els aldarulls de la manifestació pro Hasél

El consistori xifra en uns 10.000 euros els danys causats al mobiliari urbà

Imatge d'Olga Arnau en roda de premsa. Foto: Jordi Nieto

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha assegurat que els aldarulls viscuts a la ciutat aquest dimarts a la nit van ser provocats per una seixantena de persones que no havien participat a la multitudinària manifestació per reclamar l’alliberament de Pablo Hasél, que va ser totalment pacífica. Tot i reconèixer que les imatges viscudes “no són agradables per ningú”, la batllessa ha evitat condemnar els fets i “criminalitzar” els seus autors, “que seria l’actitud fàcil”, i ha reclamat “obrir un procés de reflexió” per entendre que porta a uns joves a protagonitzar incidents d’aquests tipus. “No justifiquem de cap manera els fets, però com a societat hem d’entendre què els mou per veure si s’estan cometent errors”, ha afegit.

En roda de premsa, Olga Arnau, ha explicat que els aldarulls van finalitzar sense cap detingut i amb una cinquantena d’incidències en espais públics i privats. Pel que fa als desperfectes en el mobiliari urbà, el consistori els ha xifrat en uns 10.000 euros.

La batllessa ha remarcat que els aldarulls “no van tenir res a veure” amb la manifestació on hi han participar més de 500 persones, i que formen part d’una altra onada de protestes motivades per elements diferents que calen analitzar.

Per últim, Arnau ha reiterat el “compromís” del govern municipal i del consistori amb el dret de manifestació i ha deixat clar que “fa seves” les mostres de solidaritat amb Pablo Hasél i el clam per la fi de la repressió i les retallades de drets fonamentals i llibertats.