Florència inaugura una exposició digital immersiva sobre Salvador Dalí

La mostra es podrà visitar fins al 16 de gener i després viatjarà fins a Bèlgica

L'exposició immersiva sobre Dalí que s'ha inaugurat a Florència. CEDIDA

Florència ha inaugurat aquest dimecres una exposició digital immersiva dedicada a Salvador Dalí. Es tracta de ‘Inside Dalí’, una mostra que busca endinsar-se en els trets que defineixen la seva identitat i la seva evolució personal i artística a través d’una acurada selecció d’imatges que narren l’heterogènia producció daliniana des de diversos àmbits.

La figura de Gala és el fil conductor que enllaça les imatges i mostra, a cada etapa, un nou codi pictòric. L’exposició, produïda per Crossmedia i sota l’assessorament de la Fundació Dalí, es podrà visitar fins al 16 de gener a la Cattedrale dell’Immagine. Després viatjarà cap a Anvers, a Bèlgica.

La mostra versa entorn de cinc àmbits: la curiositat característica del Renaixement d’un adolescent que es mou entre l’austeritat del pare i la transfiguració de la mar; la consistència del temps en una etapa en què conflueixen allò dur amb allò tou; l’obsessió per la mort la sublimació eucarística com a mètode per materialitzar la irracionalitat i la ‘Wunderkammer’ de Dalí, una “càmera de les meravelles” que mostra la versatilitat de l’artista. Tot plegat, amb Gala com a fil conductor.

La Fundació Dalí va iniciar aquesta línia expositiva amb ‘Dalí. L’enigma sense fi’ que es va estrenar als Baus de Provença el 6 de març de 2020 i que actualment es pot visitar a l’Atelier de Lumières de Paris. L’objectiu és difondre l’obra del geni a un públic multigeneracional amb nous llenguatges i formats.

Crossmedia és un grup d’empreses italianes encarregades de desenvolupar i implementar noves tecnologies en continguts culturals d’alta qualitat. Són tot un referent en la difusió de la cultura en entorns digitals i responsables d’experiències multisensorials sobre artistes de renom internacional com Leonardo Da Vinci, Rafael, Klimt, Monet, Van Gogh, Modigliani o Magritte.