Figueres presenta “Figueres. Fem-la millor”, sobre la importància del civisme

L’objectiu és millorar les conductes a la ciutat per tal de fer de Figueres una ciutat millor, amb coresponsabilitat entre administració i ciutadania.

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha presentat aquest matí la campanya “Figueres. Fem-la millor”, de sensibilització sobre el civisme. L’objectiu és millorar les conductes a la ciutat per tal de fer de Figueres una ciutat millor, amb coresponsabilitat entre administració i ciutadania. 

La campanya se centra en quatres aspectes: la millora en la gestió de les deixalles, tenir cura de l’espai públic, la convivència i la mobilitat. Cada aspecte de la campanya està representat per un personatge.  Cada tres mesos es posarà el focus en una aspecte concret i es treballarà a les escoles. Es pretén que siguin els nens i nenes de Figueres els qui escullin els noms d’aquestes il·lustracions. Properament es presentarà al Consell Local d’Infants per tal que també se la facin seva. 

Aquesta campanya, ha d’ajudar a la conscienciació i a la coresponsabilitat per millorar el civisme a la ciutat. És paral·lela amb les accions sancionadores de la Guàrdia Urbana a través de l’ordenança de civisme i convivència. El civisme és una repte de ciutat i la campanya vol apel·lar directament al ciutadà per tal que prengui consciència de la necessitat de respectar les normes bàsiques de convivència per fer una ciutat millor i amb més qualitat de vida. 

La campanya es podrà veure a les marquesines d’autobusos, els tòtems informatius, a les pantalles d’informació de la ciutat, anuncis als diaris, falques de ràdio, a les xarxes socials i a les escoles. 

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, explica que “amb aquesta campanya volem combatre les actituds incíviques que hi ha a la ciutat, sensibilitzant sobre la importància de la coresponsabilitat per tenir una ciutat millor. Necessitem tenir una ciutat on el bon veïnatge i la bona convivència aflorin i per això aquesta campanya ens interpel·la a tots”.