ARA MATEIX: Centenars d’evacuats d’un ‘resort’ per l’incendi a Platja d’Aro

El foc, que ha estat alertat a les 12.49 hores, afecta 55 hectàrees de vegetació

Els Bombers de la Generalitat treballen en aquests moments amb 60 dotacions terrestres i 15 mitjans aeris en l’incendi forestal de Castell – Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro. Entre els mitjans aeris hi ha un parell d’hidroavions del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Democráfico. El foc, que ha estat alertat a les 12.49 hores, afecta 55 hectàrees de vegetació, segons el Cos d’Agents Rurals. L’incendi s’està desenvolupant en zona envoltada d’urbanitzacions disperses, masos i un camp de golf.

L’incendi continua actiu, especialment en la zona del cap- flanc esquerre, on els Bombers continuen detectant focus secundaris. En aquesta zona, el Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) han estat fent cremes d’eixamplament, per generar espais on el front de foc ha perdut intensitat.

Activada l’alerta del pla INFOCAT

Protecció Civil de la Generalitat manté el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT en ALERTA per l’incendi de castell d’Aro.

A conseqüència de l’incendi, s’han evacuat unes 350 persones en total des de les urbanitzacions Les Teules de Santa Cristina d’Aro, el Resort Hapimag, l’Hotel Mas Torrellas, Can Batet, Can Riera, la zona de Vallvanera i e Club Golf Masnou. A més, s’ha ordenat el confinament de la urbanització Can Manel, de Castell d’Aro.

Com a centres d’acollida per a les persones desallotjades s’ha habilitat el pavelló d’esports de Santa Cristina d’Aro i la Sala Polivalent de Castell-Platja d’Aro.

Els municipis de Castell d’Aro, Santa Cristina d’Aro, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura i la Bisbal d’Empordà han activat els seus plans d’emergències municipals per incendis.