Els Mossos troben 915 plantes de marihuana en un habitatge de Figueres

En un segon operatiu a Tossa de Mar troben 3.500 plantes a l'aire lliure

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Un jutge ha enviat a presó dos homes, de 21 i 68 anys, que tenien un cultiu de marihuana a l’interior d’una casa de Figueres amb 915 plantes. Fruit d’una investigació prèvia, aquest mes de maig els mossos van concloure que a l’habitatge del carrer Domenec Rodil hi havia una plantació interior i intensiva amb un consum desmesurat de llum. El 2 de juny s’hi va fer una entrada i registre amb efectius de la Unitat d’Investigació, la de Seguretat Ciutadana i l’Àrea Regional de Recursos Operatius de Girona i es van arrestar els dos responsables del cultiu per un delicte contra la salut pública i un de defraudació de fluid elèctric.

Els agents van localitzar 915 plantes de marihuana de quasi dos metres d’alçada, florides i amb cabdells, i tot d’aparells necessaris per al cultiu d’aquesta planta com, transformadors, focus, fertilitzants, filtres de carbó, extractors i ventiladors

A més, els mossos van constatar amb la companyia elèctrica que a la masia hi havia defraudació de fluid elèctric, ja que hi havia l’escomesa de la llum connectada fraudulentament.

Després de passar a disposició judicial. El jutge en va decretar l’ingrés a presó.

El mateix 2 de juny al matí, els Mossos van fer un altre operatiu a Tossa de Mar (Selva) on van localitzar un altre cultiu amb 3.500 plantes distribuïdes en unes clarianes de vegetació a la zona del Massís de les Cadiretes. Els agents van detenir un jove de 18 anys a qui van enxampar ‘in fraganti’ quan una patrulla que estava fent tasques de prevenció d’incendis.

El jove sortia d’una pista forestal amb eines a la mà. Després d’explicar diverses versions, va acabar confessant que estava preparant una plantació de marihuana. Els agents van localitzar les plantes i van desmantellar la plantació.

El detingut va quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.