El COAC Girona participa a la Mobile Week Girona 2021

La nova APP del COAC i la Realitat Virtual centren les ponències d’aquest any

App del COAC Girona

Un any més, la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) participa a la Mobile Week Girona. Enguany, hi és present a través de dues sessions centrades en com les noves tecnologies permeten apropar l’arquitectura a la ciutadania.

La primera sessió, que tindrà lloc a la sala Rafael Masó de la Demarcació de Girona del COAC, el 7 de juliol, d’11 a 12 hores, Isabel Bellot, adjunta a Direcció i directora d’Estratègia Digital del COAC, i els directors d’arquitecturacatalana.cat, Aureli Mora i Omar Ornaque, d’AMOO STUDIO SCP, presentaran l’APP del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

Aquesta nova eina, que funciona des del passat mes de juny, vol ser un nou canal de comunicació amb l’arquitecte i amb la ciutadania, més proper, àgil i en mobilitat, pensant en l’ús de les noves tecnologies i en com els arquitectes i les persones es relacionen avui en dia. L’eina també vol ser una finestra oberta a l’arquitectura catalana, ja que mostra les principals obres d’arquitectura que hi ha al voltant. Per poder veure com funciona, la presentació acabarà amb una ruta des de la Demarcació de Girona a la plaça del vi per tal de geolocalitzar les obres d’arquitectura que hi ha, passant per edificis com la Casa Salieti, la Casa Collage o la Casa Norat.

La segona sessió, ja dins la Mobile Week, porta per títol Una experiència innovadora per visitar projectes d’arquitectura, i tindrà lloc al Modern (c/ Nou del Teatre, 16. Girona), el 9 de juliol, de 10 a 10.50 hores. En ella Victor Terricabras, fundador de TopVR, i Isabel Bellot, adjunta a Direcció i directora d’Estratègia Digital del COAC, exposaran com la Realitat Virtual està revolucionant la relació entre arquitecte i ciutadà, ja que permet visitar un projecte que encara no existeix, a través de diferents casos que s’estan desenvolupant en l’àmbit de l’arquitectura.