Tossa de Mar celebrarà el LXV Premi Internacional de Pintura Ràpida

El certamen tindrà lloc el 26 d'agost

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Tossa de Mar celebrarà el proper 26 d’agost el LXV Premi Internacional de Pintura Ràpida. A banda dels premis tradicionals, enguany es presenta una novetat: en la Categoria Adults, s’ha introduït el Premi Entorn. Aquest premi vol fomentar l’entorn natural que forma part del terme municipal de Tossa i que envolta el nucli de població.  Un dels motius que ha portat a crear aquest premi, ha estat el fet que arran del treball de recerca endegat per David Moré i Mario Zuchitello del Centre d’Estudis Tossencs i que ha culminat en l’obra “El santuari de Sant Grau de Vallpresona (Tossa). Més de sis-cents anys de talaia espiritual i social de la comarca” es van trobar a faltar obres pictòriques dedicades a l’indret. A banda d’això, enguany també hem dedicat el programa de Festa Major d’Estiu a les muntanyes de Sant Grau i a la seva història.

És per tot això, que aquest any el més encertat és iniciar aquesta categoria amb la temàtica dedicada al Santuari i a les muntanyes de Sant Grau.

Els participants tindran al seu servei un transport fins al santuari amb parada a diferents indrets del trajecte i a més se’ls hi farà entrega d’una nota informativa de cada indret amb l’objectiu d’ajudar a l’artista a conèixer millor la història i els orígens del paisatge a pintar.

L’alcalde de Tossa, Ramon Gascons explica “És molt important per conscienciar als nostres visitants de la importància del nostre entorn natural, a més, en un futur, quan desenvolupem el Pla de Paisatge Municipal, les obres guanyadores es podran incorporar en la fitxa de l’indret. L’objectiu d’unir art, cultura i natura és potenciar els diferents punts assenyalats com a paisatge d’interès per la vila de Tossa de Mar.”

A banda d’aquesta novetat, cal recordar que enguany han recuperat les categories juvenils i infantils. Igualment com l’any passat, no es farà l’acte d’entrega de premis, per raons de prevenció de la Covid 19. El Jurat es reunirà el día 30 i el día 31 es farà públic el veredicte.