La Biblioteca Comarcal de Blanes enceta dilluns el projecte ‘78 RPM: BSO, Música i Cinema’

Es farà telemàticament els dies 16, 23 i 30 de novembre

Un dels equipaments de Blanes que més actiu s’ha mostrat malgrat la pandèmia és precisament el qui cada any mou milers d’usuaris: la Biblioteca Comarcal de Blanes. Les noves mesures per prevenir el contagi de la COVID-19 aplicades el passat mes d’octubre van provocar que les activitats presencials s’haguessin de suspendre, però això no ha aturat l’actiu equip que hi treballa.

Immediatament, es van readaptar per realitzar-se online, i una de les que ha necessitat una modificació més a fons és precisament una de les més ambicioses, que es farà a vuit biblioteques de comarques gironines, entre elles la de Blanes. Es tracta de ’78 RPM: BSO, Música i Cinema’, que es farà a la Biblioteca Comarcal de Blanes en tres sessions.

‘78 RPM: BSO, Música i Cinema’ els dilluns 16, 23 i 30 de novembre

L’objectiu de l’experiència és fomentar la música a les biblioteques, un projecte pilot sorgit arran d’haver detectat un descens continuat del préstec de CD, a causa dels canvis tecnològics i d’hàbit de consum dels usuaris. Aposta per tres línies de treball: els fons, els espais, i la creació d’una xarxa d’activitats que es faran a Blanes, Girona, Figueres, Puigcerdà, Ripoll, Calonge, la Bisbal de l’Empordà, i Caldes de Malavella.

La primera sessió que tindrà lloc telemàticament a Blanes dilluns vinent, 16 de novembre, du per nom ‘Música en el cinema?: Els clàssics’, a càrrec de Salvador Àngel, expert en música de documents audiovisuals, i especialista en música cinematogràfica. La següent del dilluns 23 de novembre tractarà sobre ‘Evolució: Transformació? Els innovadors!’, i la darrera del dia 30 du per nom ‘Un nou so? Noves Tendències’. Tots tres dies es fan a la mateixa hora: 2/4 de 8 del vespre, i s’hi pot accedir virtualment a través de www.bibgirona.cat

El projecte ‘78 RPM’ deu el seu nom a què el 78 és el número de la Classificació Decimal Universal (sistema de classificació bibliogràfica del coneixement humà) que s’utilitza per a la matèria de música, i RPM és l’acrònim que denomina el primer format de discos de gramòfon, que giraven a 78 revolucions per minut. Les inscripcions per participar-hi són gratuïtes.

Pel que fa a la resta de biblioteques on s’hi acull l’experiència, comptaran amb la participació d’artistes o conductors locals, en una aposta per consolidar la relació entre les biblioteques, les entitats culturals i musicals dels mateixos municipis on es faran. Artistes com Mazoni, El Petit de Cal Eril, Gerard Quiintana, Núria Graham, Roger Mas, Cala Vento o David Carabén, entre d’altres, participaran en aquesta primera edició que de ben segur podria tenir continuïtat en base a l’expectativa creada.