Controlat l’incendi forestal de Lloret de Mar

Protecció Civil manté activada l’alerta del pla INFOCAT

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Imatge aèria del foc entre Lloret de Mar i Tossa. CEDIDA

Els Bombers de la Generalitat han controlat l’incendi forestal de Lloret de Mar a les 16.00h. Per tant, tot el dispositiu d’extinció que hi està treballant en aquests moments ha aconseguit envoltar tot el perímetre afectat pel foc. Hores d’ara, a la zona, hi ha 35 dotacions terrestres i 4 mitjans aeris, revisant tota la superfície cremada, remullant brases i vetllant perquè no hi hagi revifalles.

L’incendi ha cremat 6 hectàrees de vegetació, segons els Agents Rurals. D’aquestes, 1,85 Has són forestals. La resta són terrenys urbans dins de la urbanització Font de Sant Llorenç. El foc ha començat en cremar una furgoneta al quilòmetre 16 de la carretera GI-682, entre Lloret de Mar i Tossa de Mar. Tot seguit, s’ha escampat per la vegetació del voral. Després de passar per una zona urbanitzada, amb nombroses cases, el foc ha arribat dalt de la carena de la urbanització, on el front de foc ha començat a fer diversos focus secundaris. Alguns d’ells, localitzats a l’altra vessant de la muntanya a més de 250 metres de distància del front principal de foc.

Les flames han afectat la planta superior i el jardí d’una casa de la zona. També ha afectat un parell de vehicles particulars així com tanques i mobiliari de diversos jardins de la urbanitzaci

En aquest incendi també hi han treballat el Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) i els Equips de Prevenció Activa Forestal (EPAF). A la zona de cap-flanc esquerre, han fet cremes d’eixamplament per frenar l’avanç de les flames. També han treballat amb eines manuals.