El cribratge massiu de Sitges detecta un 19% de positius entre els joves

Entre les 500 PCR practicades, en 93 tests es va constatar la presència del virus

Cua del cribratge massiu de covid-19 a Sitges adreçat a gent jove. ACN

El cribratge massiu de covid-19 fet dimecres passat entre la gent jove de Sitges va detectar un 19% de casos positius. En concret, es van identificar 93 persones transmissores del virus entre el total de les 500 proves PCR practicades. Són els resultats que ha fet públics aquest dimarts l’Ajuntament de Sitges a partir del dispositiu desplegat conjuntament amb el Departament de Salut.

El cribratge es va fer a joves d’entre 16 i 29 anys arran de l’augment sobtat de casos de covid-19 registrat al municipi les darreres setmanes. L’Ajuntament i Salut remarquen la importància de romandre a casa quan una persona és positiva de covid o bé n’ha estat un contacte estret.

El consistori assenyala que està reforçant les campanyes de conscienciació ciutadana en què s’apel·la a la responsabilitat individual per aturar la propagació del virus. La campanya recorda que cal portar posada la mascareta sempre que no es pugui garantir la distància social. Per complementar aquestes accions, Sitges ha reactivitat aquest estiu el servei diari d’informadors covid-19 i el servei d’agents de convivència cívica els dijous, divendres i dissabte a les principals zones d’oci nocturn per recordar les mesures de seguretat anticovid.