Blanes encara la recta final de la Campanya Intensiva de Vacunacions Contra la Grip

La setmana vinent finalitzarà l’acció sanitària on, fins al moment, ja s’han atès prop de 4.000 persones arreu del municipi

La setmana vinent finalitzarà a Blanes la Campanya Intensiva de Vacunacions Contra la Grip que es va iniciar el passat 19 d’octubre, havent superat amb escreix totes les expectatives creades a priori. La campanya s’ha organitzat per primera vegada de manera conjunta amb l’Equip d’Atenció Primària dels Ambulatoris de la vila i l’Ajuntament de Blanes.

Al llarg de la setmana passada, del 2 al 6 de novembre, un total de 1.113 persones s’han adreçat als diferents locals on s’ha continuat ubicant l’acció sanitària. El seu objectiu, a banda del principal de prevenir contraure la grip, és ajudar a descartar la COVID, per la similitud dels símptomes que tenen les dues malalties.

Durant aquests darrers dies, les vacunacions s’han estat fent al Local Social de l’Associació de Veïns de Mas Enlaire, l’Oficina de Participació Ciutadana, el Teatre d’Els Pins i la Casa de la Cultura. En aquest sentit, el nombre de persones vacunades diàriament ha estat similar al què s’ha estat assolint durant les primeres setmanes de la campanya, iniciada el 19 d’octubre.

Si sumem aquesta xifra provisional de vacunacions a les que ja s’havien realitzat durant les dues setmanes anteriors, fins ara és de gairebé quatre-mil persones, més concretament: 3.943. Aquesta xifra es refereix només a la campanya que s’ha organitzat arreu de diversos locals de Blanes. No inclou totes les persones que s’estan vacunant a l’ambulatori o formant part d’altres experiències amb determinats col·lectius puntuals.

Vacunacions arreu dels barris de Blanes fins al 10 de Novembre

Des de fa setmanes es va preparar una logística que haurà fet possible vacunar arreu dels barris, sense necessitat que la ciutadania hagi anat al seu ambulatori de referència: hi haurà hagut 8 locals que han acollit l’acció sanitària. Aquest era un altre dels objectius: contribuir a descongestionar els dos Centre d’Atenció Primària que hi ha a Blanes. La campanya intensiva va començar el 19 d’octubre i s’allargarà fins al 10 de novembre, i abasta tots els barris de Blanes aplegats a través de diversos locals que estan actuant com a centres de referència.

Cal dir que qualsevol veí del municipi pot anar al local que vulgui, independentment que resideixi o no en aquella zona de referència en concret, i demanar cita prèvia a www.gencat.cat/ics/usuaris, tot i que s’intentarà vacunar a tothom qui vingui al lloc, dia i hora organitzats per fer la vacunació.

Darrers dies de Vacunacions Contra la Grip a Blanes

Tal com s’havia programat, ara tan sols queden dos dies per tancar la campanya intensiva de vacunacions contra la grip: dilluns i dimarts, 9 i 10 de novembre.