Salut obrirà un expedient per l’acte amb gairebé 600 persones a la Sagrada Família

La conselleria diu que l'estat d'alarma no permet tancar espais religiosos per protegir la llibertat de culte

La Conselleria de Salut obrirà un expedient per investigar si s’han respectat totes les mesures sanitàries i de mobilitat en la cerimònia amb gairebé 600 persones que s’ha celebrat aquest dissabte a la basílica de la Sagrada Família de Barcelona, permesa tot i les restriccions per evitar contagis de Covid-19.

Salut Pública de la Generalitat revisarà si s’ha complert amb les restriccions davant “la gran mobilitat que ha implicat l’acte religiós”, tenint en compte el context de pandèmia, han informat fonts del departament.

El control s’estendrà tant a l’acte –que s’ha celebrat amb un terç de l’aforament, amb mascareta obligatòria per als assistents i gel hidroalcohòlic– com a l’organització de l’esdeveniment.

Risc “injustificat”

La Conselleria de Salut ha recordat que el decret de l’estat d’alarma no permet tancar espais religiosos sinó només reduir aforaments, per respecte a la llibertat de culte com a dret fonamental.

No obstant això, ha alertat que “aquest tipus d’esdeveniments massius tenen un risc epidemiològic del tot injustificable donada la situació actual i, per tant, es plantejarà reforçar les mesures de protecció perquè no torni a passar”.

La CUP i els comuns havien criticat la celebració d’aquest esdeveniment amb prop de 600 persones malgrat les restriccions sanitàries, en sengles anotacions a Twitter aquest dissabte.