Concentració davant dels jutjats de Figueres per l’inici del judici a l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan

La concentració ha estat convocada per l'ANC de Roses i Junts per Roses.

Moments abans de l'inici del judici. Foto de Junts per Roses.

Aquest matí a les 11 es reunien un centenar de persones davant dels jutjats de Figueres, per donar suport a l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, per la causa que té oberta per l’1 d’octubre.

A la dreta, Montse Mindan sostenent la pancarta de conscienciació. Foto de Junts per Roses.

No és la primera vegada que l’alcaldessa de Roses és citada als jutjats. Ja al 2018 se la va citar a declarar per la mateixa causa: pressumpta desobediència i col·laboració amb el referèndum de l’1-O.

Cartell de la mobilització del 2018. Foto d’ANC Roses

Segons fonts de l’ANC de Roses, l’acusació era d’un particular i el Jutjat de seguida la va desestimar, però l’Audència Provincial de Girona la va reobrir per veure si hi havia hagut realment alguna col·laboració. Les mateixes fonts ens asseguren que la cessió dels locals es va donar de manera col·lectiva i per iniciativa dels propis ciutadans, sense que fos necessària cap intervenció de cap òrgan de govern municipal.

L’ANC de Roses ja va dur a terme una mobilització fa dos anys en defensa de la seva alcaldessa, i aquesta vegada s’ha tornat a donar la mateixa situació, amb la participació també de Junts per Roses.

Campanya de mobilització i suport a Montse Mindan. Foto de Junts per Roses.

Ha estat una trobada de suport i solidaritat més enllà de partits polítics. L’han acompanyat tot l’equip de govern i companys d’altres agrupacions polítiques, així com l’ANC de Roses i companys del seu partit.

L’acusació demana un any d’inhabilitació i manté la causa de desobediència i col·laboració amb el referèndum de l’1 d’octubre. El cas de la Montse Mindan no és l’únic, cal destacar el cas de l’exalcaldessa de Figueres, Marta Felip, que encara té la causa oberta.  En el cas de l’alcaldessa de Girona Marta Madrenas, i els alcaldes d’Olot, Palafrugell i Santa Coloma de Farners, la causa ja està arxivada.