Comença la fase de votació dels Pressupostos Participatius

Avui 26 d’abril comença la fase de votació de les propostes dels pressupostos participatius 2021. Enguany a causa de les restriccions de la COVID19 no s’han realitzat els tallers participatius que s’espera que es puguin recuperar l’any vinent.

Aquest any s’han recollit 92 propostes, algunes de les quals ja s’havien presentat l’any passat. Aquestes han estat valorades primer per la comissió dels pressupostos participatius,  formada per vilatans i vilatanes i  per una persona tècnica de l’Ajuntament, per assegurar que complien la normativa, també proposada des de la ciutadania. També per fer la selecció de les propostes repetides en més d’una ocasió, aquelles que no són d’àmbit municipal o aquelles que l’Ajuntament ja porta a terme en el pressupost aprovat i establert per aquest 2021. Seguidament  les propostes han estat valorades per persones tècniques de diferents serveis de l’Ajuntament i s’hi ha calgut per serveis externs.

Un cop fets aquests tràmits les propostes que passen a la fase de votació són 32 pel que fa a la partida de 115.000 € i 20 a la partida de 15.000 €. La votació es pot fer a partir avui en línia a https://ripoll.cat/participacio-2021/ i físicament a la piscina municipal, a la Biblioteca Lambert Mata, a la llibreria Gràfic Paper i Paper Tisora, a l’Ajuntament de Ripoll i amb una urna mòbil. Es pot votar 3 opcions de cada partida, només un sol cop i totes les persones empadronades a Ripoll i a partir que compleixen 16 anys aquest 2021. La fase finalitzarà el dia 16 de maig i es farà públic el veredicte el dia 20 de maig (lloc a concretar).

A la pàgina https://ripoll.cat/participacio-2021/ es pot consultar tota la informació i votar.