Banyoles habilita nous equipaments com a col·legis electorals

El Teatre Municipal i l’Auditori s’utilitzaran per primera vegada com a seus de votació

L’Ajuntament de Banyoles ja té a punt el dispositiu per a les eleccions al Parlament de  Catalunya del proper diumenge 14 de febrer. El consistori habilitarà sis col·legis electorals  repartits pels diferents barris de la ciutat amb 22 meses electorals i un total de 13.265 votants  estan cridats a votar.  

El mapa de distribució dels col·legis electorals per als comicis de diumenge a Banyoles s’ha  modificat respecte les darreres eleccions amb l’objectiu de distribuir els electors, utilitzar espais  grans i ben ventilats i evitar les concentracions de persones, seguint les mesures de seguretat  i prevenció per la Covid-19. En aquest sentit, dels col·legis electorals que s’habilitaven  tradicionalment a Banyoles en anteriors eleccions només es mantindran l’Escola Baldiri Reixach,  que es dividirà en dues seus de votació (dues meses, al vestíbul i dues més, al gimnàs), i la  sala de sessions de l’Ajuntament, on hi haurà tres meses. Per primera vegada, s’utilitzarà  també el Teatre Municipal, on s’hi ubicaran dues de les meses que habitualment estaven a la  sala de sessions de l’Ajuntament.  

També es traslladaran d’espai els votants que fins ara utilitzaven les aules de l’Escola Municipal  de Música que, amb l’objectiu d’utilitzar espais més grans i ben ventilats, votaran diumenge a  l’Auditori del mateix Ateneu. A l’espai del públic s’hi habilitaran les tres meses electorals  d’aquest col·legi.  

S’habilitaran també dos pavellons municipals. Al pavelló de Can Puig, hi votaran les persones  adscrites fins ara als col·legis electorals ubicats als locals socials de Can Puig i de Mas Palau,  amb un total de quatre meses. I al pavelló del Pla de l’Ametller s’hi situaran les quatre meses  que fins anteriors comicis estaven a l’escola bressol La Balca. 

NOTA INFORMATIVA 

Banyoles, 11 de febrer de 2021 

Davant d’aquests canvis de seus electorals, es recomana que els electors revisin la seva targeta  censal que l’Institut Nacional d’Estadística envia a casa per conèixer el seu punt de votació.  També es pot consultar al web www.ine.es.  

Mesures de seguretat i prevenció 

En tots els col·legis electorals, s’han establert les mesures de seguretat i prevenció per la Covid 19 fixades pel Govern de la Generalitat. S’han habilitat recorreguts diferenciats d’entrada i  sortida als centres de votació, s’han senyalitzat amb cartells informatius els espais, hi haurà  controladors d’accés per organitzar les cues i per garantir el compliment de les mesures, així  com s’ha facilitat el material de prevenció i seguretat, tant per als membres de les meses  electorals com per als votants.  

L’Alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha destacat avui que “el dispositiu especial per a les  eleccions al Parlament està preparat perquè els electors puguin exercir el seu dret a vot amb  les màximes garanties, però també de forma senzilla i clara, d’acord amb la situació actual”.  

Per les eleccions de diumenge a Banyoles s’han mobilitzat una trentena de persones que  col·laboraran en l’organització dels comicis, a més del dispositiu de la Policia Local i Mossos  d’Esquadra.