Banyoles celebrarà la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Una gimcana en família, una xerrada sobre viatjar amb bicicleta i una bicicletada popular a l’Estany, principals activitats

Banyoles celebrarà a partir de demà divendres la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

Les activitats inclouran una gimcana familiar sobre mobilitat sostenible, una xerrada sobre viatjar amb bicicleta i una bicicletada popular a l’Estany.

Les activitats de la Setmana Mobilitat Sostenible i Segura s’han iniciat aquesta setmana amb les sessions que la Policia Local i els Mossos d’Esquadra estan portant a terme a les escoles sobre mobilitat sostenible. A més, s’ha obert la convocatòria per a un nou concurs per pintar un mural dedicat a la mobilitat sostenible.

Al concurs hi poden participar tant artistes professionals com amateurs de Banyoles i el Pla de l’Estany. El mural es pintarà en una paret del carrer Carmelites Velles i el disseny guanyador rebrà un premi de 1.000 euros, el doble que l’any passat. Les bases del concurs es poden consultar al web de l’Ajuntament de Banyoles.

Les obres que es presentin han d’adir-se als objectius del concurs i representar en positiu els valors de la bicicleta. La tècnica i l’estil artístic de l’obra són de lliure elecció, però ha de ser original i inèdita, a més d’inclusiva, i el mateix artista haurà de pintar-la a la paret en cas de ser escollida com a obra guanyadora.

Les bases per participar al concurs es poden consultar al web de l’Ajuntament de Banyoles (www.banyoles.cat) i les obres es poden presentar des d’aquesta mateixa setmana.

Activitats

El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Banyoles, Lluís Costabella, ha destacat que “amb les activitats de la Setmana de la Mobilitat volem incentivar la ciutadania i promoure una mobilitat sostenible i segura a la ciutat”.

Les activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura començaran demà divendres amb una xerrada sobre ‘Àsia Central, Himàlaia, Sud-est asiàtic en bicicleta’, a càrrec de Gerard Castellà. Es farà a 2/4 de 8 del vespre a la sala d’actes del Club Natació Banyoles. Dissabte al matí es farà una gimcana familiar a partir de les 11 del matí a la plaça de les Rodes, organitzada conjuntament amb l’Escola de Natura. Les inscripcions es poden fer al web de l’Escola de Natura (www.escolanaturabanyoles.org) o mitja hora abans de l’inici de l’activitat.

Les activitats continuaran el diumenge 26 de setembre amb una bicicletada popular al voltant de l’Estany. La bicicletada sortirà a les 10 del matí de davant l’Escola de Natura. A més, a partir de les 11 del matí al Parc de la Draga es faran jocs de l’energia i revisió tècnica de bicicleta, coincidint amb les activitats del Dia de l’Estany.

El programa d’actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura està organitzat per les àrees de Mobilitat i Medi Ambient de l’Ajuntament de Banyoles i compta amb la col·laboració de l’Escola de Natura, Mou-te amb bici i el Club Natació Banyoles.