280 alumnes participen a la campanya Fem Salut de Roses

L'Oficina Jove de l'Alt Empordà és la impulsora d’aquesta campanya que dona resposta a les necessitats educatives dels centres de la comarca en matèria de salut

Avui finalitza a Roses la campanya Fem Salut, en la qual ha participat tot l’alumnat de 3r d’ESO dels instituts de la població.

L’objectiu de la mateixa és transmetre hàbits saludables i facilitar que cada jove adquireixi la informació necessària que li permeti prendre les millors decisions pel que fa a la seva salut, així com ser capaç d’identificar situacions de risc o vulnerabilitat.

L’Oficina Jove de l’Alt Empordà és la impulsora d’aquesta campanya que dona resposta a les necessitats educatives dels centres de la comarca en matèria de salut.

Com cada any, l’Àrea de Joventut de Roses s’ha adherit a la proposta, que ha permès participar en l’experiència tot l’alumnat de­­­ 3r d’ESO de la població.

Les activitats s’han dut a terme als tres instituts de la localitat: institut Illa de Rodes, institut Cap Norfeu i Centre Escolar Empordà, sumant un total de 280 participants. Al llarg del mes d’octubre, els alumnes han participat en les diferents sessions realitzades.

 

Els centres tenen a disposició recursos digitals per aprofundir en les temàtiques

La campanya es va iniciar amb el lliurament als nois i noies d’una llibreta amb informació relacionada amb la salut jove, treballada a través de diverses temàtiques: hàbits saludables, salut Emocional, sexualitat i afectivitat, violències masclistes, trastorns de conducta alimentaris, esports, sortir de festa, o addicions TIC, entre d’altres.

A continuació, s’oferia una dinàmica de presentació al centre educatiu, per tal de reflexionar i donar peu a dubtes i preguntes que tinguin els i les joves.

El programa es completa amb un conjunt de recursos digitals que es posen a disposició dels centres, oferint així una eina de treball per aprofundir en les temàtiques tant per al professorat com per als alumnes.

Per a Verònica Medina, regidora de Joventut de Roses, “és molt important que el jovent tingui la màxima informació possible referent a la Salut per a poder prendre bones decisions al llarg de tota la seva vida.

Per això mateix, des de l’Àrea de Joventut continuarem treballant perquè els i les joves del nostre municipi tinguin sempre les eines i els recursos suficients per a fer front als nous reptes que neixen a la nostra societat”.