La 55a Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell homenatja Josep Bastons

L’escenari de la plaça del Port Bo acollirà avui diumenge l’actuació d’Andrea Motis dins el marc del Festival ÍTACA

Com marca la tradició aquest primer dissabte de juliol s’ha celebrat la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell, que dóna el tret de sortida a la temporada d’estiu a la Costa Brava. En aquesta 55a edició les actuacions d’Arjau, Neus Mar, Peix Fregit i Port Bo han servit per retre homenatge a Josep Bastons, figura cabdal de l’havanera que recentment ha celebrat els seus 95 anys. Unes 25.000 persones han seguit La Cantada des dels diferents espais habilitats per seguir-la en directe.

Així doncs, ahir a lanit a Calella de Palafrugell s’han celebrat els noranta-cinc anys de Josep Bastons i també els quaranta-cinc d’una de les seves primeres i més emblemàtiques composicions, “Mariner de terra endins”. Durant la vetllada se n’han pogut escoltar algunes de les més significatives i conegudes, en reconeixement a la tasca i la música de ”l’home de la guitarra“, amb el convenciment que ben aviat tindrem noves estrenes.

Un cop finalitzada La Cantada, la festa i l’ambient mariner ha continuat amb els “Concerts de prop” a alguns dels locals de Calella de Palafrugell. D’altra banda, durant la tarda i al llarg de la nit s’ha celebrat el tradicional Mercat d’Artesans al Passeig del Canadell.

Com ja és habitual, la Cantada s’ha pogut seguir en directe a través de les pantalles gegants que s’han instal·lat a la platja del Canadell (Calella de Palafrugell), platja del Port Pelegrí (Calella de Palafrugell), plaça Nova (Palafrugell) i a la platja de Llafranc. També s’ha pogut gaudir de l’esdeveniment en directe a través de Televisió de Catalunya i, en una retransmissió conjunta a Ràdio Palafrugell (107.8 FM) i Ràdio Capital.

Aquest any, el cartell ha estat una creació de la il·lustradora Hermínia Esteva, la qual ha intentat plasmar l’essència de l’havanera i dels seus orígens en la imatge gràfica d’aquesta 55a edició.