1.231 kg de residus recollits al Let’s Clean Up de Palafrugell 2021

Hi van participar 19 persones voluntàries

El passat dissabte 8 de maig es va celebrar a Palafrugell la jornada Let’s Clean Up de neteja del medi natural. L’activitat de neteja es va centrar en dos abocaments de residus de la zona del paratge de Farena on durant anys s’hi havien anat acumulant residus. La vintena de voluntaris participants van recollir un total de 1.231 kg de residus, principalment envasos de plàstic i vidre, però també ferralla, pneumàtics o restes de runa i ceràmica. Els residus recollits es van dipositar a la Deixalleria municipal. 

L’acció, organitzada per les àrees de Qualitat Urbana i Medi Ambient de l’Ajuntament, va comptar amb la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya.

El Let’s Clean Up és una  iniciativa europea per sensibilitzar la ciutadania sobre l’abast del problema dels abocaments incontrolats i promoure canvis en els hàbits i el  comportament dels ciutadans a través de l’organització d’accions de neteja voluntària.

Durant el passat cap de setmana, a Catalunya es van realitzar 481 activitats de neteja d’entorns naturals amb la participació, de forma voluntària, de persones de totes les edats.

Dades jornada Let’s Clean Up a Palafrugell

Participants: 19 voluntaris/àries

Total residus: 1.231 kg

Envasos: 500 kg

Vidre: 600 kg

Ferralla: 50 kg

Runa i ceràmica: 30 kg

Pneumàtics: 30 kg

Voluminosos: 21 kg