La línia R3 de Puigcerdà a Barcelona torna a entrar en funcionament

Després de quasi un any amb un tram tallat, per fi s’han acabat les obres de millora

Treballadors ADIF i alcalde de Puigcerdà

El passat dilluns 10 de maig es va restablir el servei ferroviari del túnel de Toses; un servei que portava uns 10 mesos aproximadament amb serveis mínims i alternatius, per tal de poder realitzar unes obres de millora a la xarxa ferroviària de Ripoll.

 

La línia afectada i restablida per Adif ha estat la línia R3 que va de Puigcerdà a Barcelona. Les estacions de La Molina i Toses van ser les que tenien el tram afectat amb les obres i van estar des del 21 de juny de 2020 fins al passat dilluns tancades. El túnel de Toses comunica la Cerdanya amb el Ripollès i té una longitud d’uns 4 km aproximadament.

L’alcalde de Puigcerdà visitant les obres

Les obres dutes a terme per Adif han tingut un cost d’uns 9.521.650 €. Això ha suposat una inversió per tal de poder reparar uns 947 metres de túnel malmès. Mentrestant i per tal de no afectar a tots els viatgers que havien de fer aquest tram, se’ls hi va donar un servei alternatiu que els portava amb un autocar des de Puigcerdà fins a Ribes de Freser, passant per la Collada de Toses. Després allà, ja agafaven el tren i podien seguir amb el seu trajecte amb normalitat. Tot i haver donat una alternativa als passatgers, aquest viatge alternatiu suposava un temps extra dins el recorregut que havien de fer.